dan barna

sursa foto:  adevarul.ro

EXCLUSIV După ce s-a înfruptat din banul public, afacerile lui Dan Barna s-au prăbușit!

În trecut, ziariștii din România au scos la lumină faptul că prezidențiabilul USR, Dan Barna, a făcut afaceri cu guvernele PSD. Așadar, și el, omul-nou în politică, a făcut afaceri cu statul, prin fosta sa firmă, Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL, „înfruptându-se” din banul public, după cum vă dezvăluiam AICI.

Bugetul.ro vă prezintă astăzi unde mai are acțiuni liderul Uniunii Savați România. Până în vara anului 2016, Barna a deținut jumătate din acțiunile unei companii de consultanță. SC Grupul de Consultanță și Dezvoltare DCG SRL a derulat, în perioada guvernelor PSD, contracte cu statul în valoare de circa 400.000 de euro.

În prezent, potrivit ultimei declarații de avere completate în luna iunie 2019, ce a fost verificată de Bugetul.ro, Barna mai deține 3.117 acțiuni la Banca Transilvania, în valoare de 6.966, 50 de lei, 2.000 de acțiuni la Compa SA, ce valorează 1.460 de lei și 4,09 părți sociale în Risky Business SRL, în valoare de 44.938 de lei.

După ce și-a cedat părțile sociale din SC Grupul de Consultanță și Dezvoltare DCG SRL, singura afacere care i-ar putea aduce bani serioși lui Dan Barna, conform documentului citat, este Risky Business SRL.

Totuși, aceasta nu produce nimic, ba chiar ultimul an l-a încheiat pe pierdere. Potrivit datelor obținute de Bugetul.ro de la Ministerul Finanțelor, firma lui Dan Barna nu a înregistrat profit în niciun an de la înființare.

Înregistrată la 5 decembrie 2016, Risky Business SRL nu a declarat niciun profit în anii 2016 și 2017. Mai mult, anul 2018 l-a încheiat pe o pierdere de 8.136 de lei.

Afacerile lui Dan Barna cu guvernele PSD

SC Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL funcționează, în prezent, cu un sediu social în Mogoșoaia, județul Ilfov. La înființare, în 26 februarie 2007, firma îi avea drept asociați persoane fizice pe Ana Laura Buzatu, George Horia Ion Ionescu, Dumitru Dragoș Jaliu și Ilie Dan Barna și se ocupa cu activități de consultanță juridică, contabilă și în domeniul fiscal. La data de 28 ianuarie 2009, Buzatu și Ionescu pleacă din firmă, cedând acțiunile către asociații Jaliu și Barna, scrie Jurnalul.

Apoi, în 2010, când jumătate din acțiunile SC Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL era deținut de Dan Barna, compania a intrat în morișca afacerilor cu statul. În 26 ianuarie 2010, compania a primit, din partea Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca, un contract în valoare de 40.895,2 euro, pentru activități de formare profesională. Trei ani mai târziu, pe 4 septembrie 2013, Ministerul Administrației și Internelor, condus, la acea dată, de fostul lider USL Radu Stroe, compania lui Barna a primit un contract de 220.576,4 euro pentru elaborarea și tipărirea unui ghid despre gestionarea fondurilor europene.

În 17 octombrie 2014, Ministerul Justiție, condus la acea dată de actualul senator PSD Robert Cazanciuc, a încheiat cu aceeași companie un contract în valoare de 78.361,4 euro, iar, în 18 februarie același an, Consiliul Județean Ialomița, condus, atunci, de PSD-istul Vasile Ciprian Ciupercă, a atribuit societății lui Dan Barna un contact de 22.632,2 euro.

SC Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL a mai primit contracte, prin cumpărare directă, cu Prefectura Constanța, cu Asociația Translvania Nord sau cu Asociația Grup de Afacere Locală Făgăraș, ori cu Spitalul Muncipal de Urgență Timișoara. În total, valoarea acestor contracte închietate de firma lui Dan Barna cu statul se ridică la 1.734.225,0 lei cu TVA (392.530,9 euro), mai notează sursa citată.

Vezi și

Carmen Dan a dat un ultim ordin! Se scot femeile din Poliție

EXCLUSIV Scandal-monstru! Primăria, în război cu Protecția Consumatorilor: Nu are dreptul de a aplica legea

#Rezist provoacă un adevărat cutremur pe scena politică! Cine e ‘securistul’ din USR-PLUS

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare