sursa foto:  realitateaoltului.ro

EXCLUSIV Lovitură de teatru în privința pensiilor românilor! Reacție explozivă a Ministerului Muncii

Răsturnare de situație în privința pensiilor românilor! La solicitarea Bugetul.ro, Ministerul Muncii a reacționat după ce în spațiul public au apărut informații conform cărora pensiile vor întârzia în luna aprilie, pentru circa 100.000 de români.

Potrivit Ministerului Muncii și Justiției Sociale (MMJS), informațiile sunt false și pensiile vor fi achitate la timp în aprilie.

Pensiile se plătesc la zi, iar recalculările, pe măsură ce se recalculează, se adaugă”, a dezvăluit, pentru Bugetul.ro, MMJS.

Anterior, surse de la vârful Ministerului Muncii ar fi spus, pentru România TV, că zilele acestea urmează să se ‎întocmească primele decizii de plată pentru recalculările din grupele I şi II de muncă, urmând ca primele pensii majorate să fie virate la finalul lunii aprilie.

Mai mult conform sursei citate, după ce s-au încheiat simulările pentru recalculările pensiilor din grupele I şi II de muncă, ar trebui ca cei de la Casa de Pensii să fie în situaţia în care până pe 10 aprilie să tipărească primele taloane de pensii cu pensiile majorate şi recalculate în cazul celor care au lucrat în grupele I şi II de muncă şi s-au pensionat în condiţii mai puţin favorabile.

Din momentul în care vor fi gata, plăţile ar trebui să se facă pe 27 şi 30 aprilie. Este vorba despre primele pensii care ar trebui să ajungă la oameni. Majorările sunt undeva la 33 la sută. Aproape 100 de mii de oameni se află în această situaţie, anunțat RomâniaTV.net.

Vezi și

EXCLUSIV Scrisoarea adresată lui Liviu Dragnea, în care Laura Codruța Kovesi e acuzată de spionaj! Acuze dure și la adresa lui Klaus Iohannis

Vești bune pentru acești angajați! Se vor majora salariile în 2019

Veste proastă pentru pensionari! Au rămas fără acest ajutor

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare