lege

sursa foto:  http://gazetadecluj.ro

Vești bune pentru acești angajați! Se vor majora salariile în 2019

Angajații Companiei de Transport din Iași ar putea beneficia de o mărire suplimentară a salariului în 2019 datorită încasărilor crescute și optimizărilor din ultimul timp ale CTP Iaşi.

„Încasările la CTP Iaşi au crescut cu 20%”, a spus, recent, primarul Mihai Chirica lucru ce ar putea duce la o creștere salarială cu 10%.

Şefii Companiei de Transport susţin că se aşteaptă votarea bugetului Iaşului pe anul în curs pentru a se putea şti care va fi cuantumul subvenţiei acordate de municipalitatea ieşeană.

Compania a înregistrat creșteri la încasări după lansarea unei noi politici tarifare (abonament unic pe toate liniile, bilete valabile două ore), conform Ziarul de Iași.

„Intenţia noastră este de a mări salariile personalului de bord. Nu am lansat un procent la ultimele discuţii, însă le-am spus că majorarea ar putea fi sensibil mai mare decât cea de anul trecut”, a declarat Cristian Stoica, directorul CTP.

În 2018, negocierile între părţi au dus la o creştere cumulată de 10% a salariilor şoferilor şi vatmanilor. Pentru ca impactul asupra bugetului companiei să nu fie prea puternic, creșterea va fi etapizată. Totul va depinde şi de cât de repede va fi adoptat bugetul local, însă, în linii mari, majorarea lefurilor ar urma să aibă loc începând cu lunile aprilie-mai, urmată de o alta, în septembrie 2019. Salariu minim brut al unui șofer sau vatman este de 2100 de lei aproximativ.

Transportul ieșean va fi dotat cu 44 de autobuze electrice și 16 tramvaie noi, potrivit dcbusiness.ro

Vezi și

Veste proastă pentru pensionari! Au rămas fără acest ajutor

Lovitură dură pentru toți clienții RCS&RDS! Se aplică la 1 martie 2019

Țiriac dă mega-lovitura! Ce sume câștigă acesta fără a face nimic

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare