sursa foto:  realitatea.net

EXCLUSIV Planuri mari pentru Rareș Bogdan în Parlamentul European – Cum îi va apăra pe toți românii

Fostul realizator al emisiunii „Jocuri de Putere”, Rareș Bogdan, a acceptat să-și dezvăluie programul pentru Parlamentul European site-ului Bugetul.ro.

„Domnul Number One”, așa cum l-a numit Klaus Iohannis, este hotărât să lupte pentru drepturile tuturor românilor, atât din țară, cât și din Diaspora, și promite că va face ceea ce niciun europarlamentar român nu a făcut până acum.

Fostul jurnalist, cel care va deschide lista pentru PNL la alegerile europarlamentare din mai 2019, ne-a precizat că dorește ca, în Parlamentul European, să facă parte din „Comisia de drepturi și libertăți” – Comisia de libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE).

„Apărarea libertății de expresie și a presei, pentru că va fi nevoie de un om care să se bată serios pentru apărarea libertății presei, la ce presiuni sunt în România, similare cu Ungaria, cu Polonia, chiar cu Rusia. Va fi nevoie de o voce care să permită existența unei prese libere în România, a dreptului la adunare publică, pentru că toate aceste lucruri vor fi din ce în ce mai îngrădite.

Deja sunt îngrădite, iar lucrurile astea nu pot să rămână așa. Rezolvarea Dosarului 10 august, aflarea vinovaților – lucrurile clare care țin de drepturi și libertăți. Eu cred foarte mult în asta.

Chiar dacă sunt oameni care mă critică și mă atacă fără niciun temei, voi lupta ca ei să aibă drepturi să mă atace în continuare, să spună toate nedreptățile despre mine în continuare, pentru că fără o libertate a presei, fără ca voi să scrieți ceea ce doriți și ce credeți, să vorbiți liber, cum a vorbit Rareș Bogdan pe televiziune șase ani de zile sau alții, nu mai există democrație.

Prăbușirea democrației nu e doar o vorbă în vânt, este o realitate. La aceste euroalegeri vom avea, pentru prima dată în Parlamentul European, grupul euroscepticilor care va sări, foarte probabil, de 25%. Doar în ultimele sondaje din Franța, Le Pen și partidul ei – Frontul Național – au 40%. Deci, pericolul pentru Europa este mortal. Pentru România, este unul vizibil, iar noi nu putem trăi într-un alt sistem decât cel democratic. Nu poți să trăiești într-o altă parte a lumii decât Europa. Iubim Europa. Aici s-a născut democrația, aici s-a născut civilizația. Renașterea a venit din Italia.

România face parte integrantă, nu suntem venetici, suntem parte integrantă din Europa. Sunt unii care, parcă, nu înțeleg asta și fac orice pentru a scoate România de pe acest drum. Eu cred că ei trebuie opriți și trebuie opriți cât mai rapid cu putință. Nu știu dacă o fac programatic – vreau să cred că nu! – sau o fac inconștient, sau o fac din prostie, din ticăloșie, din disperare, dar, pur și simplu, scot România de pe harta Europei.

Avem cinci milioane de români în afara granițelor. Nu poți să-i abandonezi, nu poți să spui nu mă interesează de ei, pentru că sunt frații noștri. Voi lupta pentru drepturile lor. Sunt 600.000 de români în Marea Britanie. Dacă Marea Britanie dorește să plece din UE, drepturile lor trebuie să le fie garantate.

Plus, să nu uităm, avem de negociat puternic pentru românii din Austria, pentru că domnul Kurz și noul front dorește ca să existe o diferență între copilul imigrantului român și cel al imigrantului polonez. Acest lucru nu-l putem accepta. Frații noștri din Italia, care trebuie să-și înscrie mașinile în alte țări, pentru că altfel italienii îi supraimpozitează. Ai pentru ce să te bați, numai să vrei să te bați. Pentru românii din Bucovina, din Basarabia – o parte din ei au pașapoarte românești. Trebuie să intre sub protecție, trebuie să-i ajutăm să intre în marea familie europeană.

Noi trebuie să cerem ca minoritățile românești din Ungaria, cele din Ucraina, din țările Uniunii Europene să primească drepturile pe care minoritățile le primesc în această țară (n.r. – în România), care este model de tolerantă, de conviețuire. Au reprezentanță în Parlament. De ce minoritatea română din alte state să nu aibă reprezentanță în parlament? De ce să nu ne batem pentru ca românii să fie respectați, să aibă dreptul la școli, la asistență juridică în țările respective, în limba lor?! Sunt o mulțime de lucruri care nu s-au făcut pentru frații noștri români. Doar nenorocirea de la Yalta i-a adus acolo! Nu putem să ne prefacem că nu există.

Drepturi egale între țăranii români și cei din alte state europene

Plus, deschidere totală și simplificare la nivelul ghidurilor. Nu poți ca ghidul meu de atracție a fondurilor europene să fie mai complicat decât al polonezului. De ce să fie mai complicat?! Trebuie să fie exact la fel. De ce subvenția pentru țăranul din Franța să fie triplă pentru țăranul din România? Pentru că au negociat prost românii, pentru că comisarii au negociat prost și au considerat că România e țară de rang doi? Nu este de rang doi, am avut negociator prost și reprezentanți care nu s-au bătut pentru drepturile românilor. Țăranul francez și cu cel român trebuie să fie tratați în mod egal. Micul întreprinzător care are o fabrică de prosciutto di Parma sau de mozzarella di Bufala în nordul Italiei sau în sud să aibă exact aceleași drepturi și obligații pe care le are un producător român de cârnați de Pleșcoi sau de salam de Sibiu. Asta e foarte important”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Rareș Bogdan.

Mâine vă vom prezenta ce îi promite Rareș Bogdan celui mai mare dușman al său și de ce îi pune la zid pe toți europarlamentarii români, indiferent de culoarea politică a acestora.

Vezi și EXCLUSIV Pe cine vede Rareș Bogdan drept viitorul premier al României

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare