sursa foto:  Poliția Locală Sector 2

EXCLUSIV Poliția Locală Sector 2: 11 din cele 13 persoane care au ocupat abuziv un imobil din Sectorul 2 nu au avut niciodată acte de identitate!

Poliția Locală Sector 2 a anunțat, într-un comunicat de presă, că a identificat 13 persoane fără certificate de naștere, care ocupă abuziv un imobil de pe Strada Agricultori și locuiesc în condiții improprii.

Contactați telefonic, reprezentanții Serviciului Relații Publice din cadrul Poliției Locale Sector 2 au precizat, pentru Bugetul.ro, că în imobilul respectiv au fost depistate, de fapt, 14 persoane, dintre care una are documente, iar 13 nu au certificate de naștere.

Din cele 13, 11 sunt minore, neavând niciun fel de act de identitate. Celelalte două sunt mamele copiilor. Nici ele nu au certificat de naștere. La un moment dat, acestea au deținut carți de identitate, dar în prezent sunt expirate, a explicat, pentru Bugetul.ro, șefa Serviciului Relații Publice, Maria Petrescu.

Poliția Locală Sector 2 a intervenit la sesizarea oamenilor din zonă, care au reclamat faptul că persoanele care ocupă abuziv imobilul își fac nevoile în curte.

Acolo au fost depistate 14 persoane, 13 sunt fără acte de identitate – certificate de naștere. Din cele 13, 2 sunt mamele, majore. Deci, persoane care ar trebui să aibă și carte de identitate și nu au, sunt expirate.

Iar ceilalți 11 sunt minori. Deci, copiii celor două doamne. S-a făcut intervenție la DGASPC. A rămas ca DGASPC-ul să preia și să dispună anchete sociale și consiliere pe partea de documente.

Cele două doamne au avut, la un moment dat, documente, dar nu le mai au. Iar minorii sunt minori și nu au fost înregistrați niciodată, probabil, că așa procedează dumnealor, de obicei. Dacă sunt minori, nu-i înregistrează și atunci, normal, că nefiind înregistrați în spitale, au fost născuți nu neapărat în spitale, ci în condiții improprii. Atunci, nu au certificate de naștere. Tocmai de aceaa DGASPC-ul a fost sesizat, ca să-i ia în evidență, fac anchetă socială, să vadă care este situația lor socială și economică, ce venituri au, din ce trăiesc, dacă pot fi ajutați în vreun fel și să vadă dacă sunt născuți în Sectorul 2 sau au domiciliat vreodată în Sectorul 2, pentru că ține și de răspundere teritorială, în cazul direcțiilor de protecție socială”, a explicat, pentru Bugetul.ro, șefa Serviciului Relații Publice din cadrul Poliției Locale Sectorul 2.

„Neavând utilități, fac în curte”

Poliția Locală Sector 2 ne-a transmis că nu sunt suspiciuni că persoanele fără documente ar fi comis fapte infracționale.

„Nu cred că e cazul nici măcar de mică infracționalitate. Discutăm doar de faptul că sunt niște persoane care au intrat abuziv în acel spațiu, pentru că nu au unde să locuiască. Noi ne-am sesizat, pentru că locuiesc în condiții improprii și, neavând utilități, fac în curte, creează disconfort celor din jur. Problemele legate de sesizări au fost legate de faptul că se creează depozite de deșeuri, că dumnealor, neavând toaletă, creează disconfort celor din jur.

Sesizarea, de fapt, de aici a plecat și obligația noastră este să sesizăm, să identificăm, să transmitem către instituțiile abilitate. În cazul acesta, am trimis și către proprietar, pentru că imobilul are proprietar și proprietarul are obligația, deci răspunzător în fața legii, vis-a-vis de întreținerea curățeniei spațiului și de împrejmuire. Asigurarea unor condiții de acces și închiderea zonelor de acces care nu sunt firești revine proprietarului. Și, bineînțeles, că tot la sesisarea celor din jur și în urma verificărilor, s-a sesizat Enel-ul, pentru că există acolo suspiciunea de furt de energie electrică.

Dacă ar fi existat semne de infracționalitate sau mică infracționalitate, dar înțeleg că nu e cazul, cu siguranță colegii mei sesizau secția de poliție sau organele de cercetare, sau solicitau un control mixt: Poliția Locală împreună cu Poliția Națională, dacă sunt elemente care întrunesc fapte de natură penală”, a explicat, pentru, Bugetul.ro, reprezentanta Poliției Locale Sector 2.

„Nu aveau informații colegii mei (dacă se ocupau cu cerșetoria – n.r.). Nu erau în baza de date, în lista persoanelor care practică cerșetoria, cel puțin, la nivelul Sectorului 2”, ne-a mai precizat aceasta.

Vezi și România anului 2022. În Capitală au fost depistate persoane fără certificate de naștere, care ocupau abuziv un imobil

Comunicatul Poliției Locale Sector 2:

IMOBIL OCUPAT ABUZIV

Cum ne-ați transmis numeroase sesizări, am efectuat un control la imobilul din Str. Agricultori nr. 47. Am găsit 13 persoane fără certificate de naștere, care ocupă abuziv imobilul și locuiesc în condiții improprii.

Imediat am făcut demersuri către D.G.A.S.P.C. Sector 2 pentru efectuarea unei anchete sociale asupra persoanelor identificate. Am contactat proprietarul pentru luarea măsurilor de asigurare a imobilului și întreținerea corespunzătoare a acestuia. Am sesizat și E-distributie pentru verificarea suspiciunii de furt de energie electrică.

Vom continua să monitorizăm acest imobil”, a transmis, marți, Poliția Locală Sector 2.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare