sursa foto:  cetateanul.net

EXCLUSIV Prima voce care cere demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, după crima de la Arad

Dumitru Coarnă, fost șef al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, în prezent deputat PSD, a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că șeful Internelor, Lucian Bode, ar trebui să-și dea demisia după asasinatul cu bombă, petrecut la Arad. 

În opinia lui Dumitru Coarnă, Lucian Bode nu are anvergura necesară pentru a conduce Ministerul Afacerilor Interne.

Domnul Bode e întârziat. E întârziat de când a venit în ministerul ăsta. Și la Onești a fost întârziat, și aici e întârziat, și la răspunsurile pe care trebuie să mi le dea la interpelări.

I-am făcut două interpelări și mi-a răspuns după 90 de zile, și mi-a dat niște răspunsuri de clasa pregătitoare. Domnul Bode ar cam trebui să plece, pentru că nu are anvergura necesară pentru acest minister. E pe acolo și atât”, a subliniat, pentru Bugetul.ro, Coarnă.

Vezi și EXCLUSIV Dumitru Coarnă, despre asasinatul cu bombă, de la Arad: Într-un procent de 70-80%, autorul s-ar putea să fi plecat din țară

Sâmbătă dimineața, afaceristul Ioan Crișan a fost asasinat la comandă, la Arad, după ce i s-a pus o bombă la mașină.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a oferit, luni dimineața, primele declarații referitoare la atentatul cu bombă, de la Arad, în urma căruia a fost ucis afaceristul Ioan Crișan.

Bode: „România este o țară sigură”

La două zile de la asasinat, Lucian Bode îi asigură pe români că România este o țară sigură.

În legătură cu această tragedie, am fost informat sâmbătă dimineața, imediat după ce s-a produs, imediat după ora 7 dimineața și împreună cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne am decis să trimitem la Arad cei mai buni specialiști din Poliția Română.

Am luat legătura cu structurile partenere, cu instistuțiile partenere și aici mă refer la SRI, Ministerul Apărării, Parchetul General – care de îndată a preluat acest caz – și împreună am gestionat sâmbătă și duminică cercetările la fața locului, astfel încât cei mai buni specialiști care îi are Poliția Română să reușească într-un timp cât mai scurt posibil să identifice o pistă, astfel încât autorul sau autorii să fie prinși și să fie aduși în fața instanței de judecată.

Vreau să vă spun că ieri s-au finalizat cercetările la fața locului, în sensul în care epava a fost ridicată și depozitată într-un loc în care se continuă cercetările, dar la fața locului am finalizat cercetările. Ele vor continua și pe alte aspecte, dar legate de epavă ele s-au terminat ieri.

De asemenea, luăm în calcul mai multe ipoteze de lucru. În acest sens, am audiat martori, membri ai familie, angajați ai societății comerciale, prieteni, apropiați, vizualizăm imaginile de la fața locului, de pe traseul pe care l-a parcurs victima în dimineața zilei de sâmbătă și nu numai.

Aș vrea să mai spun un lucru: în istoria post-decembristă a României au mai fost tentative de infracțiuni de omor, prin acest mod de operare. Din fericire, au fost toate fără finalitate.

Astfel, vorbim de un caz singular. De aceea, afirm, cu toată responsabilitatea, vorbind despre un caz singular, că România este o țară sigură. Cunosc modul de operare și de acțiune al instituțiilor statului român, nivelul de implicare, profesionalismul. Vorbim de un caz singular și în paralel de o acțiune cu cei mai buni specialiști ai Poliției Române. Spun încă o dată că România este o țară sigură și nu vorbim de acțiuni pregătite în serie, cum am văzut, din păcate, că se încearcă să se spună în spațiul public. Încă o dată vă spun că vinovații vor fi identificați și aduși în fața instanței de judecată”, a declarat Lucian Bode.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare