sursa foto:  a1.ro

EXCLUSIV! Răsturnare de situație! DNA dinamitează spusele unuia dintre șefii din Poliție, acuzați că fabrică dosare!

Răsturnare de situație în scandalul uriaș din MAI! DNA dinamitează spusele unuia dintre șefii din Poliție, acuzați că fabrică dosare! Luni, 2 iulie, Bugetul.ro v-a prezentat o anchetă despre un caz care a ajuns până la ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Pe scurt, un fost colaborator al Poliției, aflat în subordinea lui Mihai Pitulescu, pe când acesta era șef al Direcției de Investigații Criminale, acuză că i se fabrică dosare.

Cătălin Vișoiu susține că Andrei Manta, șef al Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliției Capitalei, și Marian Iorga, șef al IPJ Călărași, au o răfuială personală cu el și că, de aceea, au început să-i fabrice dosare.

Vezi și EXCLUSIV! Alertă pentru Carmen Dan! Un fost colaborator acuză: Șefi din Poliție fabrică dosare! Reacția promptă a ministrului de Interne

Astfel, reporterul Bugetul.ro a încercat să ia legătura cu cei doi șefi din Poliție. Andrei Manta, şeful de la Serviciul de Arme, ne-a declarat că nu crede că „trebuie să punem problema de fabricarea unor probe” și că „dosarele penale se află sub supravegherea unui procuror de caz și că Poliția instrumentează”.

Nu știu mare lucru, dar încerc să vă răspund la ce pot. Știți la fel de bine ca și mine că dosarele penale sunt sub supravegherea unui procuror de caz, că Poliția instrumentează. Nu cred că trebuie să punem problema de fabricarea unor probe. Nu cred că se întâmplă așa ceva în România, dar, ca să nu lăsăm loc de interpretări, mai ales că eu nu sunt mandatat să răspund la întrebări de genul ăsta decât prin Biroul de Presă al Poliției și, automat, prin Biroul de Presă al Parchetului, dacă faceți o solicitare. Cred că cel mai indicat ar fi să faceți o solicitare în acest sens, tocmai pentru că nu cred că sunt în măsură și nu am nici mandat să răspund la aceste întrebări. Fără să fie cu supărare, vreau să mă înțelegeți exact”, ne-a precizat subcomisarul Andrei Manta, șef al Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliției Capitalei.

De asemenea, de la IPJ Călărași, inspectorul-șef Marian Iorga ne-a transmis, prin purtătorul de cuvânt al instituției, Bianca Ghiveci, că nu are niciun punct de vedere și că „s-a dat deja o soluție de la DNA” privitoare la acuzațiile pe care i le aduce Vișoiu.

Am luat legătura cu domnul inspector-șef (n.r. – Marian Iorga) și a zis că nu are niciun punct de vedere și să vă comunic că s-a dat deja o soluție de la DNA, în dosarul respectiv”, ne-a precizat Bianca Ghiveci.

DNA aruncă bomba

Mergând pe acest fir, am luat legătura cu Biroul de Presă al Direcției Naționale Anticorupție, solicitând mai multe informații în acest sens.

Dar – SURPRIZĂ!DNA a contrazis ceea ce ne-a transmis Marian Iorga.

„În conformitate cu prevederile art. 25 din Ghidul privind Relaţia dintre Sistemul Judiciar din România şi Mass – Media, informațiile privind existența unor sesizări/plângeri pe rolul organelor de urmărire penală referitoare la posibila săvârşire a unor fapte de natură penală, nu sunt publice”, ne-a comunicat DNA.

Așadar, dosarul despre care domnul Marian Iorga, șef al IPJ Călărași, spunea că a fost soluționat se află, încă, pe rol la Direcția Națională Anticorupție.

Sperăm ca ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, să găsească o cale pentru a face lumină în acest caz, după dezvăluirile făcute de Bugetul.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare