sursa foto:  realitateaoltului.ro

EXCLUSIV ‘Secretul’ ascuns timp de 15 ani în MAI! Lovitură pentru sute de polițiști! Trebuie să primească zeci de mii de dolari

Dezvăluire Bugetul.ro. Scandal uriaș în Ministerul de Interne! Polițiștilor trimiși în misiunile de pace li s-a ascuns, timp de 15 ani, că trebuie să primească o diurnă de 41 de dolari pe zi. Emil Păscuț, președintele de onoare al Sindicatului „Diamantul”, fost polițist care a participat la astfel de misiuni, a declarat, pentru Bugetul.ro, că sunt circa 500 de polițiști care ar avea de încasat aproximativ 15.000 de dolari pentru fiecare an de misiune internațională.

Tribunalul București le-a dat deja câștig de cauză la 5-6 veterani din Poliție, din decembrie 2019 și până în prezent. La nivel național, până la această oră, aproximativ 100 de foști polițiști ar intentat proces Ministerului de Interne.

Un scurt istoric: În 2004, Guvernul Adrian Năstase adopta Hotărârea de Guvern nr. 1.086. În baza acestei Hotărâri, polițiștii aflați în misiuni de pace trebuiau să primească o diurnă în valută de 41 de dolari pe zi. Emil Păscuț, fost participant la astfel de misiuni și președinte de onoare al Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul” Oficial, a declarat, pentru Bugetul.ro, că ar fi în jur de 500 de beneficiari. La 3-4 ani de misiune, fiecare ar trebuie să încaseze aproximativ 40.000 de dolari. Sindicalistul ne-a precizat că responsabili pentru ascunderea acestui detaliu ar fi consilierii juridici din MAI.

Aceiași nermenici au ascuns o hotărâre a Guvernului României. Sunt, după socoteala mea, 4-500 de beneficiari. Timp de 15 ani, cei 500 de polițiști n-au știut. Vă dați seama cât de bine s-au organizat ticăloșii ăștia din Ministerul de Interne, un număr mic de oameni de altfel, cât să păstreze secretul, timp de 15 ani, conținutului unei hotărâri de guvern care nu era secretă, ci doar nepublicată.

Acum, acești 500 de veterani ai MAI-ului, care au participat la misiunile pentru menținerea păcii, îi dau în judecată. Gândiți-vă și dumneavoastră, 41 de dolari pe zi, sunt unii cu 5-6 ani de misiuni, sunt o căruță de bani la mijloc. Diurna asta în valută ți se dă ca și cheltuială, în vederea efectuării muncii. Cum ar veni, eu m-am dus acolo, unde trebuia să supraviețuiesc la un nivel decent, iar aici erau unii care s-au gândit că guvernul mi-a dat prea mult diurnă. Aici e mâna consilierilor juridici din MAI.

La un moment dat, cineva a aflat, care erau neamuri, prieteni cu cei de la Juridic și a răsuflat secretul ăsta. Ăștia, pe mutește, s-au dus și i-au dat în judecată și au câștigat. Când am aflat acum câteva luni și am început să răspândesc informația, ne-am trezit că sunt doar două hotărâri definitive la Curtea de Apel București.

În ultima lună, sunt vreo 5-6 hotărâri în serie ale Tribunalului București, favorabile polițiștilor. Sperăm că vor fi confirmate și de Curtea de Apel. De vreo 100 de veterani, știu eu. La 3-4 ani de misiuni, e vorba de 40.000 de dolari. Trebuie să fii tâmpit să ai de recuperat 40.000 de dolari și să nu-i dai în judecată!”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Păscuț.

Știe sau nu Marcel Vela de acest scandal?

Emil Păscuț ne-a spus că nu l-a informat pe ministrul Marcel Vela în legătură cu acest subiect.

Nu l-am informat (pe ministrul Marcel Vela – n.r.)”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Păscuț.

Vezi și EXCLUSIV Dumitru Coarnă, despre OUG-ul dat de Guvernul Orban: ‘Vedeți aici incompetența a două Guverne: PSD și PNL’

Potrivit președintelui de onoare al „Diamantul”, șeful Internelor are o ceată de informatori care îl pun în temă cu ceea ce scriu sindicatele zilnic.

Consilierii juridici ar susține că HG-ul lui Adrian Năstase ar fi intrat în vigoare în 2015

În întâmpinările făcute de consilierii juridici, în procesele intentate de veterani, vin și susțin că această hotărâre dată în 2004 nu ne-a fost adusă nouă, veteranilor, la cunoștință, pentru că a intrat în vigoare de-abia în 2015. Deci, după teoria lor, în 2004 a dat Năstase o hotărâre de guvern care să intre în vigoare în 2015”, a adăugat Păscuț.

După cum se poate observa în documentul de mai jos, însă, Hotărârea de Guvern nr. 1.086 din 08.07.2004 a fost trimisă, în același an și aceeași lună, Minsterului de Interne, pentru a fi pusă în apilcare.

 

Bugetul.ro a intrat în posesia a trei hotărâri ale instanțelor din România prin care li se dă câștig de cauză polițiștilor. Deciziile instanțelor nu sunt, însă, definitive.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare