sursa foto:  evz.ro

EXCLUSIV Soția lui Florian Coldea, colegă cu asociatul de huzur al lui Dan Barna

Dezvăluire Bugetul.ro. Soția fostului prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, este colegă cu fostul asociat al lui Dan Barna de la SC Grupul de Consultanță și Dezvoltare DCG SRL, Dragoș Jaliu. Grupul de Consultanță și Dezvoltare DCG SRL a derulat, în perioada guvernelor PSD, contracte cu statul în valoare de aproximativ 400.000 de euro.

Atât Dorina Coldea, soția lui Florian Coldea, cât și Dragoș Jaliu sunt cadre didactice universitare la Școala Națională de Studii Politice și Adminstrative.

Doamna Coldea este lector universitar la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA.

Vezi și Audio. Dezvăluire: Amantele care manevrează sute de milioane euro din Bugetul de Stat

Fostul asociat al lui Dan Barna, Dragoș Jaliu, este conferențiar universitare la Facultatea de Administraţie Publică din cadrul SNSPA.

Dan Barna și Dragoș Jalius, contracte cu statul de sute mii de euro în timpul Guvernelor PSD

Revenind a SC Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL, aceasta funcționează, în prezent, cu un sediu social în Mogoșoaia, județul Ilfov. La înființare, în 26 februarie 2007, firma îi avea drept asociați persoane fizice pe Ana Laura Buzatu, George Horia Ion Ionescu, Dumitru Dragoș Jaliu și Ilie Dan Barna și se ocupa cu activități de consultanță juridică, contabilă și în domeniul fiscal. La data de 28 ianuarie 2009, Buzatu și Ionescu pleacă din firmă, cedând acțiunile către asociații Jaliu și Barna, informează jurnalul.ro.

Apoi, în 2019, când jumătate din acțiunile SC Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL era deținut de Dan Barna, compania a intrat în morișca afacerilor cu statul. În 26 ianuarie 2010, compania a primit, din partea Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca, un contract în valoare de 40.895,2 euro, pentru activități de formare profesională. Trei ani mai târziu, pe 4 septembrie 2013, Ministerul Administrației și Internelor, condus, la acea dată, de fostul lider USL Radu Stroe, compania lui Barna a primit un contract de 220.576,4 euro pentru elaborarea și tipărirea unui ghid despre gestionarea fondurilor europene.

În 17 octombrie 2014, Ministerul Justiție, condus la acea dată de actualul senator PSD Robert Cazanciuc, a încheiat cu aceeași companie un contract în valoare de 78.361,4 euro, iar, în 18 februarie același an, Consiliul Județean Ialomița, condus, atunci, de PSD-istul Vasile Ciprian Ciupercă, a atribuit societății lui Dan Barna un contact de 22.632,2 euro.

SC Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL a mai primit contracte, prin cumpărare directă, cu Prefectura Constanța, cu Asociația Translvania Nord sau cu Asociația Grup de Afacere Locală Făgăraș, ori cu Spitalul Muncipal de Urgență Timișoara. În total, valoarea acestor contracte închietate de firma lui Dan Barna cu statul se ridică la 1.734.225,0 lei cu TVA (392.530,9 euro).

Barna și-a cedat toate acțiunile din compania de consultanță către partenerul său de afaceri, Dumitru Jaliu, în vara anului 2016.

Vezi și

Mega-tun dat de frații Dedeman! Au bătut palma

Vești importante pentru pensionari- Ministrul Muncii a făcut anunțul

EXCLUSIV Dezvăluire fără precedent! Remus Rădoi, coleg cu Rareș Bogdan

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare