Vești importante pentru pensionari- Ministrul Muncii a făcut anunțul

Anunț important din partea Ministrului Muncii  pentru toți pensionarii din România!

După data de 1 octombrie încep noi recalculări de pensii. În acelaşi timp, toţi pensionarii au primit, de luna aceasta, taloanele majorate. De asemenea, se doreşte şi impozitarea pensiilor foarte mari.

Recalcularea pensiilor va continua şi după data de 1 octombrie, pentru pensiile din grupa 1 si 2. Potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi, pentru aceste pensii recalcularea ar fi trebuit să fie terminata la data de 30 septembrie, dar dacă se constată că mai sunt pensii care trebuie să fie recalculate procesul va continua.

Noi considerăm că am periat toată baza de date, dar dacă cineva descoperă că nu s-a corectat sau nu a fost în regulă, nu-i nicio problemă să facem calcule după 1 octombrie(…) Din septembrie 2020, punctul de pensie va crește de la 1265 de lei la 1775 de lei, ceea ce reprezintă o majorare de 40%„, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la România TV. Acesta a adăugat că 81.000 de pensii au fost recalculate, iar după recalculare aporximativ 76.000 de pensionari vor primi bani în plus.

Conform calculelor România TV, un pensionar din grupa 1, care avea, spre exemplu 2.607 lei, va încasa după recalculare 4.562 lei, iar unul din grupa 2 care încasa, spre exemplu, 2.172 lei, va primi 3.041 lei.

De la 1 septembrie pensionarii au primit deja pensii majorate, după ce punctul de pensie s-a marit de la 1.100 la 1.265 lei.

Pe de altă parte, se aşteaptă ca în parlament să se discute un subiect sensibil, recalcularea pensiilor mari.

Vezi și:

EXCLUSIV Dezvăluire fără precedent! Remus Rădoi, coleg cu Rareș Bogdan

Solicitare urgentă! Polițiștii cer majorare: Este o măsură necesară și reparatorie

Vești bune pentru magistrați! Ar putea primi un nou tip de ajutor

TAGS

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare