sursa foto:  aa.com.tr

Explicație incredibilă a autorităților! Cum am avut 1.000 de cazuri de coronavirus atât la 7.000 de teste, cât și la 21.000 de teste: ‘Au venit probe din focare’

După ce luni, 27 iulie, România a înregistrat 1.104 cazuri noi, la 7.633 de teste efectuate în 24 de ore, iar marți am avut 1.151 de cazuri noi dintr-un total de 21.165 de testări, deci de aproape 3 ori mai multe teste efectuate, Libertatea a chestionat-o pe Adrian Pistol, epidemiolog şi director al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

Întrebată de unde vine această anomalie, Adriana Pistol a dat o explicație incredibilă.

Potrivit Adrianei Pistol, a fost „pur și simplu o întâmplare”, dat fiind că „au venit mai multe probe din focare”, iar șansele ca acestea să fie pozitive au fost mai mari.

Nu, nu, cred că e pur şi simplu o întâmplare. Dacă au venit mai multe probe din focare, şansele au fost mari să fie pozitivi. Dacă au venit pe weekend multe probe luate din focare, iar în weekend oricum lucrau mai puţine probe, le-au lucrat cu predilecţie pe acestea, nu pe cele la cerere, de exemplu. Are logică aşa: ca să serveşti spitalul, să serveşti pacientul”, a explicat Adriana Pistol, pentru Libertatea.

Vezi și

EXCLUSIV Lovitură pentru polițistul-bătăuș! A fost condamnat la închisoare! Decizia nu este definitivă

Legea a fost promulgată! Apar noi reguli pentru cei care locuiesc la bloc

Trădarea anului! USR, blat cu PSD? Acuzații explozive: ‘Am încredere în mârlăniile lui Barna’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare