sursa foto:  abc.net.au

Extremul Orient, pe un butoi cu pulbere. SUA, predicție despre marele atac al Chinei asupra Taiwanului: ‘Nu vom mușca momeala. Nu va funcționa’

Statele Unite ale Americii (SUA) vin cu noi detalii despre când ar putea avea loc invazia Taiwanului de către Republica Populară Chineză.

 

Evaluarea SUA cu privire la calendarul Chinei pentru o invazie a Taiwanului nu s-a schimbat, a declarat subsecretarul pentru Politică al Apărării, Colin Kahl, în timpul unei conferințe de presă de luni de la Pentagon.

Kahl a spus că Pentagonul nu și-a schimbat predicția conform căreia China nu va încerca să cucerească Taiwanul militar în următorii doi ani, ca răspuns la călătoria președintelui Camerei SUA, Nancy Pelosi.

„În mod clar (Republica Populară Chineză) încearcă să constrângă Taiwanul, în mod clar încearcă să constrângă comunitatea internațională și tot ce voi spune este că nu vom mușca momeala. Nu va funcționa”, a spus subsecretarul.

 

China, exerciții în jurul Taiwanului

Ca răspuns la vizita lui Pelosi, China a lansat exerciții militare la scară largă. În perioada 4-7 august, a lansat rachete balistice lângă Taiwan și a desfășurat avioane și nave militare peste linia mediană a strâmtorii Taiwan.

China a anunțat, de asemenea, că Armata Populară de Eliberare va începe să organizeze exerciții militare „regulate” la est de linia mediană a strâmtorii Taiwan. Exercițiile comune se vor concentra pe operațiuni anti-submarine și de asalt pe mare, potrivit Comandamentului Teatrului de Est al Chinei.

Kahl a spus că SUA vor „continua să zboare, să navigheze și să opereze oriunde legea internațională ne permite să facem acest lucru, inclusiv în strâmtoarea Taiwan”. De asemenea, SUA vor fi alături de aliații și partenerii săi regionali, a adăugat el.

În timpul unei întâlniri cu președintele Tsai Ing-wen (蔡英文) din 3 august, Pelosi a spus că vizita ei arată „în mod clar” că SUA nu își vor abandona angajamentul față de Taiwan. Luni (8 august), ministrul de externe Joseph Wu (吳釗燮) a declarat în timpul unui interviu CNN că Taiwanul nu se teme de China, conform taiwannews, citează dcnews.ro.

Vezi și:

Anunț îngrijorător din China! Armata chineză își continuă exercițiile militare în apropiere de Taiwan

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare