sursa foto:  substantial.ro

Federația Rusă îi răspunde Parlamentului European, după ce a numit-o stat care promovează terorismul: Nu are nimic a face cu situația reală în lupta împotriva terorismului internațional

Ministerul rus de Externe a transmis în urma anunțului Parlamentului European precum că Rusia este un stat care promovează terorismul, că nu are nimic a face cu situaţia reală în lupta împotriva terorismului internaţional.

 

 

 

”Această acţiune inamicală face parte dintr-o campanie politică de informare purtată de Occident împotriva ţării noastre şi nu are nimic a face cu situaţia reală în lupta împotriva terorismului internaţional”, subliniază într-un comunicat Ministerul rus de Externe.

Parlamentul European a adoptat miercuri prin vot un text în care califică Rusia drept un ”stat promotor al terorismului” în conflictul armat din Ucraina şi îndeamnă cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE) să facă acelaşi lucru.

În acest text – adoptat la Strasbourg cu 494 la 58 de voturi şi 44 de abţineri -, eurodeputaţii prezintă ”Rusia drept un stat promotor al terorismului şi drept un stat care foloseşte mijloace teroriste”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat în multe rânduri comunitatea internaţională să declare ”terorist” regimul preşedintelui rus Vladimir Putin.

Decizia PE este, în acest stadiu, simbolică, în lipsa unui cadru juridic adecvat în UE, spre deosebire de Statele Unite, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare