sursa foto:  ziardearad.ro

Fermierul care a îndemnat la boicotarea BCR, Raiffeisen și OMV, despre pesta porcină: ‘N-am vrut să le oprim! Parlamentul României nu vrea să facă nimic’

Dimitrie Muscă, șeful Combinatului Agroindustrial Curtici, cel care, după ce Austria s-a opus aderării României la Schengen, a îndemnat la boicotarea companiilor austriece, face acuzații grave privitoare la pesta porcină africană.

Muscă susține că autoritățile Statului Român n-au făcut ceva pentru a împiedica intrarea porcilor mistreți, purtători de pestă, în țara noastră.

Fermierul a declarat, la TVR 2, în cadrul emisiunii Ferma, că parlamentarii nu vor să facă nimic în această privință, deoarece jumătate din ei sunt vânători.

Dimitrie Muscă: „Sunt 60 și ceva de focare. Noi n-am vrut să le oprim! Parlamentul României nu vrea să facă nimic, pentru că jumătate din ei sunt vânători și merg pe toate câmpurile să împuște ceva”

„Cehia, știți cum fac cehii? Am colegi în Cehia. La vânătoare, n-au văzut un mistreț. Eu am discutat cu omul care produce 25% din carnea de porc a Cehiei. Au trupe de comando, pe toată granița cu Polonia, cu Ucraina, nu intră niciun porc mistreț din țările acestea.

Noi ce-am făcut? Aici iar n-a făcut statul, iar n-a făcut guvernul. 

Gândiți-vă că s-a ajuns din vest în est și uite așa umblă pesta, din vest în est. Sunt 60 și ceva de focare. Noi n-am vrut să le oprim! Parlamentul României nu vrea să facă nimic, pentru că jumătate din ei sunt vânători și merg pe toate câmpurile să împuște ceva”, a spus Muscă, la TVR 2.

Vezi și Fermierul care a îndemnat la boicotarea BCR, Raiffeisen și OMV preia angajații giganților austrieci: ‘Să destabilizăm companiile venite din ţara care ne-a interzis intrarea în Schengen’

Dimitrie Muscă, după ce Austria s-a opus aderării României la Schengen: „Trebuie să le dăm o palmă de să vină să se roage ei de noi: domnule, haideți să vă dăm Schengen-ul”

Da, ar trebui să fie supărată toată țara. Dacă ei vor să sufere toată România atunci nici noi nu ar mai trebui să lucrăm, să facem operațiuni cu conturile și cu băncile lor, nici cu BCR care e deținută de un grup austriac, nici cu Raiffeisen, să nu mai lucrăm cu benzinăria Mol, cu OMV Petrom unde am consum foarte mare de motorină la peste 7.000 de hectare și 24.000 de porci.

Vezi și Un fermier dă startul la o campanie-manifest! Închide toate conturile la BCR și Raiffeisen și nu mai lucrează cu OMV Petrom și Mol

Deci dacă suntem cu bun simț și români bine-crescuți, atunci trebuie să le dăm o palmă de să vină să se roage ei de noi: domnule, haideți să vă dăm Schengen-ul. Acesta este punctul meu de vedere”, a declarat, pentru Agrointel.ro, Dimitrie Muscă, după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen.

Eu o să dau acest mesaj că închid conturile la toate contactele din telefonul meu. La toată lumea dau. Dacă am reacționat și probabil că nu toți vom reacționa dar, o parte sunt convins că vor reacționa. Să fim buni români și dovadă că am primit și mesaje pozitive și sper cel puțin. Eu am două conturi și la CAI OLARI, și la Curtici. Prin ele rulam cam o treime prin BCR și două-trei prin BRD. Nu știu unde voi transfera banii încă dar aceasta este măsură la care m-am gândit imediat aseară când am văzut discuția. M-am gândit să închid și astăzi închidem. Am dat hârtia contabililor să închidă conturile”, a mai spus el.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare