sursa foto:  Hepta.ro/Maksim Blinov

Fiona Hill: ‘Acesta este un război legat de istorie. Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război, care includ dezmembrarea Ucrainei’

Fiona Hill, cel mai important consilier de securitate națională pe probleme legate de Rusia din fosta administrație Trump a transmis la un eveniment organizat la Chicago, că liderul de la Kremlin „nu crede că ceva merge prost” în războiul din Ucraina și trăiește „într-o bulă”.

Experta americană este de părere că Vladimir Putin nu va renunța la obiectivul său de „dezmembrare” a Ucrainei, în ciuda eșecurilor majore ale armatei sale din conflagrația din țara vecină, informează Business Insider.

„Mentalitatea lui Putin este încă modelată pe vremea când era agent KGB”

„Faptul trist al problemei din perspectiva noastră este că Putin nu crede că ceva merge prost. Știu că ar suna bizar, deoarece putem spune că, dacă el declară victoria acum, asta este una „à la Pirus” (referire la victoria regelui Pirus asupra romanilor din anul 279 î.Hr. – n.a., o victorie obținute cu extrem de mari pierderi).

Chiar dacă războiul provocat a fost „devastator pentru Rusia”, Fiona Hill a susținut că mentalitatea lui liderului de la Kremlin este încă modelată pe vremea când era agent KGB și caută întotdeauna să se adapteze la situația din teren pentru a-și atinge obiectivele, potrivit sursei citate.

„În ceea ce îl privește pe Putin, el va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război, care includ dezmembrarea Ucrainei”, a mai adăugat experta.

Totodată, experta americană a transmis că liderul rus nu vede Ucraina ca pe o țară reală, ci ca pe un teritoriu care aparține istoric Rusiei.

„Acesta este un război legat de istorie. Practic, Putin a invadat Ucraina pentru că Ucraina nu s-a conformat cu viziunea sa despre istoria Rusiei. Se vede pe sine ca pe un țar, revendicând și recâștigând Rusia”, a declarat Fiona Hill.

Putin a crezut că Occidentul trece printr-o „perioadă de slăbiciune incredibilă”

Rusia a pierdut mii de militari în război, precum și un număr destul de mare de generali în invazia provocată de Vladimir Putin în Ucraina. De asemenea, pe parcursul conflictului forțele militare rusești nu au reușit să cucerească Kievul, dar s-au străduit să facă progrese în alte regiuni de importanță strategică.

Fiona Hill mai este de părere că Putin nu a primit informații solide despre Ucraina dintr-o „varietate de motive structurale”. Cu toate acestea, Putin a crezut că Occidentul trece printr-o „perioadă de slăbiciune incredibilă”.

Liderul rus s-a gândit că acest război va fi „o reluare” a incursiunilor sovietice de succes din țările est-europene din timpul Războiului Rece, precum și a anexării Crimeii din 2014, pentru că el „este într-o bulă”, a apreciat fostul consilier de securitate al SUA, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare