sursa foto:  digi24.ro

Florin Cîțu avertizează: În 2023 și 2024 vor apărea taxe noi

Fostul ministru al Finanţelor şi premier al României, Florin Cîţu, îl atacă din nou pe actualul ministru al Finanţelor, Adrian Câciu, acuzându-l că nu are niciun fel de politică economică şi că a împrumutat, doar în luna ianuarie a acestui an, 44 de miliarde de lei

Florin Cîţu avertizează, în acest context al împrumuturilor care se acumulează într-un ritm alert, că ministrul de Finanţe numit de PSD nu va avea de ales şi va trebui să mărească unele taxe sau să introducă unele noi, deşi atât Marcel Ciolacu, preşedintele social-democraţilor, cât şi Adrian Câciu, au susţinut deja contrariul în spaţiul public.

„E posibil ca povestea Ministerului Finanțelor să nu fie adevărată. Inflația nu va scădea anul acesta. Se pare că Ministerul Finanțelor Publice PSD pregătesc terenul pentru Ciolacu, pentru tot felul de pomeni care să apară în 2023 pentru 2024, an electoral.

Aceste împrumuturi garantează că în 2023 și 2024 vor apărea taxe noi, cineva trebuie să plătească pentru aceste împrumuturi și acel cineva o să fim noi.

Ați văzut că deja plătim contribuții la chirie, deși chiria nu merge la sănătate”, a spus Florin Cîțu, potrivit Realitatea.

Joi, Florin Cîţu publicase pe pagina sa de Facebook o analiză care pornea de la informaţia că Ministerul Finanţelor a împrumutat în luna ianuarie 44 de miliarde de lei.

„1 526 000 lei împrumutați / minut de MF-PSD în luna ianuarie 2023. Încă 7,8 miliarde lei împrumutați DOAR ASTĂZI de MF-PSD. Suma totală împrumutată în luna ianuarie 2023 a ajuns la aproximativ 44 miliarde lei.

În acest ritm în 2023 MF-PSD ajunge să imprumute aproape 400 de miliarde de lei într-un singur an.”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare