sursa foto:  jurnalistii.ro

Foarte interesant! Cine ar putea scăpa de obligativitatea autorizațiilor ISU, în urma unui nou proiect al Ministerului de Interne

Un proiect inițiat recent de Ministerul de Interne va scăpa de obligativitatea autorizațiilor ISU foarte multe insituții. Aceleași reguli nu se aplică, însă, și pentru Metrorex. 

Potrivit stirileprotv.ro, vor scăpa de obligații, pensiunile și hostelurile care nu au mai mult de 10 camere sau 50 de locuri de cazare. La fel și azilurile de bătrâni sau centrele de plasament. În schimb, pentru metroul bucureștean pompierii au cerințe drastice.

Proprietarii pensiunilor, a boutique hotelurilor sau a hostelurilor pot să respire ușurați. Nu vor mai fi nevoiți să obțină de la pompieri autorizația de securitate la incendiu dacă nu vor caza mai mult de 50 de oameni.

De la lege vor fi exceptate și azilurile de bătrâni sau centrele de plasament.

Daca până acum un azil de bătrâni care avea peste 150 de metri pătrați indiferent de numărul de vârstnici cazați, avea nevoie de autorizație ISU, acum lucrurile se schimbă: doar acelea cu peste 50 de paturi vor avea nevoie de document.

Vezi și Ascensiune militară FULMINANTĂ a Principelui Radu Duda de Hohenzollern! Cum a ajuns un actor să fie COLONEL al Armatei Române

Directorii școlilor în care învață elevi până în clasa a  IV-a nu mai au de ce să meargă la pompieri în cazul în care clădirirea are până-n 175 de metri pătrați. La fel se întâmplă și la școlile de sub 600 de metri pătrați în care învață copii de la a V-a la a XII-a.

Problema este că școlile din orașe au atât ciclul primar cât și pe cel gimnazial în aceeași clădire. În  București, de pildă, nicio școală nu va scapa de autorizare.

Inspector de prevenire IGSU“Noi considerăm că riscul de incendiu e unul crescut pentru că noi considerăm că utilizatorii, copii nu au încă abilitățile necesare privind modul de comportare în caz de incendiu. ”

Vezi și Au vândut toată țara! Cine va intra în posesia unei mari părți din șantierul naval Mangalia

Georgiana Busu, director școală gimnazială clasele I-VIII: “Te costă mult mai ieftin să faci o clădire nouă care să respecte toate standardele decât să investești să modifici o clădire veche”

În schimb, se înăspresc regulile la metrou.

Aceste chiscuri vor fi nevoite să aibă instalații de detectare, alarmare, semnalizare și stingere a incendiilor. În plus, cele care blochează calea de trecere a călătorilor nu vor mai primi autorizația ISU.

Deocamdata proiectul de modificare a legii a fost pus în dezbatere pe site-ul ministerului de Interne.

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.