sursa foto:  euractiv.ro

Forțele Aeriene Regale Canadiene își încheie misiunea în România! În luna decembrie, pentru protejarea spațiului aerian NATO, misiunea va fi preluată de Forțele Aeriene Italiene

Forțele Aeriene Regale Canadiene își încheie misiunea de patru luni, pe care au avut-o pe teritoriul țării noastre, pentru protejarea spațiului aerian NATO. Forțele Aeriene Regale Canadiene au executat misiuni de Poliție Aeriană Întărită.

În luna decembrie, misiunea va fi preluată de către Forțele Aeriene Italiene, a anunțat Ministerul Apărării Naționale, într-un comunicat de presă.

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a participat vineri, 25 noiembrie, alături de ambasadorul Canadei în România, Annick Goulet, de generalul-locotenent Eric Kenny, șeful Forțelor Aeriene Regale Canadiene, și de generalul-locotenent Viorel Pană, șeful Forțelor Aeriene Române, la ceremonia de încheiere a misiunii eAP (enhanced Air Policing) a detașamentului Forțelor Aeriene Regale Canadiene, a transmis MApN.

„Îmi exprim recunoștința față de militarii din Forțele Aeriene Regale Canadiene pentru dăruirea și profesionalismul lor. Au adus o contribuție substanțială la protejarea spațiului aerian al NATO, în regiunea Mării Negre, o regiune de importanță strategică, marcată de serioase provocări de securitate“, a transmis secretarul de stat în mesajul său.

Simona Cojocaru a subliniat faptul că parteneriatul dintre România și Canada este unul puternic și în continuă evoluție. La finalul celei de-a șasea rotație la Mihail Kogălniceanu a Forţelor Aeriene Regale Canadiene (2017-2022) se poate afirma că nivelul cooperării în domeniul politico-militar este unul solid cu multiple perspective de dezvoltare.

Detașamentul canadian, format din 180 de militari (piloți și personal tehnic) şi șase aeronave CF-18 Hornet, a executat misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO timp de patru luni, alături de militari ai Forțelor Aeriene Române, care au acționat cu aeronave F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR. În luna decembrie, misiunea va fi preluată de Forțele Aeriene Italiene, care sunt în curs de dislocare în ţara noastră.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare