sursa foto:  adevarul.ro

Forțele armate ruse au început să folosească rachetele S-300 modernizate! Ministrul de interne al Ucrainei: ‘Acum am văzut cât este de letală și cât de mulți oameni pot muri’

Ministrul de interne al Ucrainei, Denis Monastirski, a informat că atacul rus împotriva unui convoi umanitar din oraşul Zaporojie, soldat cu cel puţin 30 de morţi şi aproape 90 de răniţi, a fost comis cu rachete S-300 modernizate, cu o rază mult mai mare de acţiune decât modelele mai vechi.

Monastirski, care a citat experţi în explozibili, a menţionat că o rachetă a explodat imediat ce a atins solul, în timp ce versiunile anterioare ale acestei arme explodau abia după ce penetrau mai mulţi metri solul, astfel că formau cratere profunde, dar afectau mai puţine persoane aflate la locul impactului, transmite EFE.

Asta se face ca să moară cât mai mulţi oameni cu putinţă. Iar acum am văzut cât este de letală şi cât de mulţi oameni pot muri„, a spus el.

Ministrul ucrainean a amintit că în atac, în timpul căruia trupele ruse au lansat 16 rachete, au murit 30 de persoane, dintre care doi copii.

De fiecare dată când mă aflu într-unul dintre aceste locuri – Kremeciuk, Viniţa, regiunea Odesa, Zaporojie – mă întreb mereu acelaşi lucru: de ce fac ruşii asta, ce vrea să obţină (preşedintele rus Vladimir) Putin„, a declarat Monastirski. În opinia sa, acum îi este clar că declaraţiile lui Putin „sunt scrise cu sânge” şi că Moscova arată lumii întregi în Ucraina „ce înseamnă de fapt ‘pacea rusă”’.

Declaraţiile ministrului ucrainean, consemnate de un comunicat de presă difuzat de instituţia pe care o conduce, au fost preluate de agenţiile de presă ucrainene, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski: Trebuie să eliberăm tot pământul nostru și asta va fi cea mai bună dovadă că dreptul internațional și valorile umane nu pot fi încălcate de vreun stat terorist

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare