sursa foto:  g4media.ro

Fost ministru al Apărării: ‘Mobilizarea decretată de Putin a scos la suprafață câteva probleme’

Un fost ministru al Apărării în Republica Moldova, Anatol Șalaru, susține că mobilizarea decretată de președintele Rusiei, Vladimir Putin, a scos la iveală o serie de probleme.

Printre altele, fostul șef al Apărării din Republica Moldova susține că rușii din marile orașe nu au nicio motivație să meargă la război, împotriva Ucrainei.

„Mobilizarea decretată de Putin a scos la suprafața câteva probleme care frământă mințile sensibile ale analiștilor de pe fb.

1. Majoritatea celor care stau la coada in vămi pentru a fugi din Rusia susțin războiul împotriva Ucrainei, urăsc NATO și țările unde vor să fugă și doresc să moară alții in locul lor. Ei îl iubesc pe Putin și prezintă un pericol pentru țările in care vor să fugă. E corectă decizia țărilor care au decis sa nu le permită accesul. In Georgia cei peste 300000 de refugiați din Rusia deja cer scoli in limba rusă și condiții pe care nu le are nicio minoritate din Rusia.

2. Ce-i motivează pe soldații ruși din marile orașe să meargă la război dacă ei au deja acasă mașini de spălat, frigidere și WC-uri?

3. De unde va lua Putin sute de mii de automobile Lada pentru părinții soldaților uciși in Ucraina dacă in Rusia se produc anual doar vreo 5000 de mașini?

4. Patriarhul Kiril a anuntat renunțarea bisericii ruse la creștinism și reîntoarcerea la păgânism, îndemnând soldații ruși sa omoare ucraineni fara frica, deoarece zeul rușilor le va asigura un loc lângă el”, spune Anatol Șalaru.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare