sursa foto:  observatornews.ro

Fostul premier, Ludovic Orban: Pesediștii l-au dat afară pe Buzatu nu pentru că lua șpagă, ci pentru că a fost prins că lua șpagă

Fostul premier, Ludovic Orban, a transmis luni pe facebook că PSD l-a dat afară pe Buzatu nu pentru că lua șpagă, ci pentru că a fost prins că lua șpagă.

 

 

 

„Să nu cumva să cădeţi în greşeala de a crede că Dumitru Buzatu a fost dat afară din PSD pentru că era corupt. Nu. Pesediştii l-au dat afară pe Buzatu nu pentru că lua şpagă, ci pentru că a fost prins că lua şpagă. Toată suflarea pesedistă ştia de acest secret al lui Polichinelle despre baronul de Vaslui, că era recidivist în materie de parandărături. Cu toate acestea, l-au susţinut fără crâcnire, atât pe el, cât şi pe neamurile şi apropiaţii lui, ba chiar se şi mândreau cu el”, a scris Orban, pe Facebook.

Potrivit acestuia, „PSD suferă de o boală incurabilă: cleptomania”. „Şi singurul remediu ca să îi opreşti din furat este să îi decuplezi de banul public, adică să îi împiedici să mai ajungă la putere”, a transmis deputatul.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost exclus din PSD, a anunţat sâmbătă preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului.

Tot sâmbătă, Tribunalul Vaslui a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, în dosarul în care este acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită.

Decizia instanţei a fost anunţată de avocatul lui Buzatu, Daniel Atasiei. Acesta a precizat că hotărârea Tribunalului Vaslui va fi atacată la Curtea de Apel Iaşi. ”O să expunem argumentele în faţa instanţei la Iaşi”, a declarat avocatul.

Dumitru Buzatu a fost reţinut sâmbătă dimineaţă, după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare