racheta balistica intercontinentala parada din piata rosie moscova putin rusia

sursa foto:   Yuri Kadobnov / AFP / Profimedia Images

Fostul șef al Brigăzii Multinaționale din Sud-Estul Europei: ‘Federația Rusă nu are, la ora actuală, o capacitate militară de luat în seamă, în raport cu forța NATO’

Generalul (r) Virgil Bălăceanu, fost reprezentant al României la Comandamentul NATO de la Bruxelles şi fost şef al Brigăzii Multinaționale din Sud-Estul Europei, a afirmat că Federația Rusă va rămâne un agresor atâta timp cât nu va fi epuizată din punct de vedere militar și al armei energetice.

Eram fericiți și nu știam. Dar nu știam, în același timp, că Rusia – sau nu voiam să vedem – este un agresor. Ea va continua să cucerească, să anexeze, să declare republici secesioniste pe care să le sprijine și așa mai departe. În definitiv, acum înseamnă nu neapărat că este și limbaj de lemn – să ne apărăm libertatea, a noastră, a europenilor – ci să facem astfel încât Federația Rusă să nu reprezinte o amenințare sau o amenințare care, în mod obiectiv, are capacitatea să acționeze împotriva statelor europene.

Dacă noi plecăm de la următorul argument, că Federația Rusă, care reprezenta o forță, se considerau – nu știu dacă se mai consideră – echivalenți cu NATO, nu au reușit să cucerească, după mai bine de o jumătate de an de război, decât 15% din teritoriu, pentru că 7% era cucerit dinainte. Asta înseamnă că Federația Rusă nu are, la ora actuală, o capacitate militară de luat în seamă, în raport cu forța NATO”, a afirmat generalul (r) Virgil Bălăceanu.

Generalul (r) Virgil Bălăceanu a precizat că Federația Rusă ar trebui să aibă o armată bine pregătită și resurse financiare considerabile pentru a avea succes în următorii ani.

Orice compromis realizat cu Federația Rusă, pentru Federația Rusă a însemnat ‘merg mai departe’. Federația Rusă, dacă nu va fi epuizată din punct de vedere militar și al armei energetice, va rămâne un agresor. Cum faci Federația Rusă să aibă nevoie de 15-20 de ani și de resurse financiare importante?

Ar trebui să-și dubleze bugetul Apărării, ca să aibă o armată pregătită, ca într-o lovitură împotriva unui stat mediu, să aibă succes. Arma energetică să nu o mai folosească întotdeauna? Nu, energia să nu o mai folosească pe post de armă energetică”, a precizat generalul (r) Virgil Bălăceanu, conform Gândul.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare