sursa foto:  business-review.eu

Gabriela Firea: Alo, guvernul, intrăm in noiembrie, nu mai suntem în martie, când lumea nu știa ce să facă în pandemie

Liderul PSD București, Gabriela Firea, solicită Guvernului să redeschidă școlile din Capitală, să testeze elevii și profesorii, iar acolo unde sunt focare, acestea să fie izolate.

Fostul primar general al Bucureştiului susţine că faţă de luna martie, când nu aveam date despre pandemie, acum am putea menţine şcolile deschise, aşa cum toată Europa civilizată o face.

“Alo, guvernul, intram in noiembrie, nu mai suntem in martie, cand lumea nu stia ce sa faca in pandemie! Deschideti scolile! Testati copiii si profesorii! Izolati focarele! Aveti cu ce! V-am lasat stocuri, rezere, spitale dotate, tot ce trebuie! Ca in lumea civilizata! Europa mentine scolile deschise, chiar daca a redus anumite tipuri de evenimente si activitati economice”, atenţionează Gabriela Firea.
In Bucuresti, scolile raman inchise, ca sa acopere incompetenta guvernului, lipsa de pregatire si umanitate a celor care se ocupa de criza sanitara – acuză fostul primar general.

Firea mai susţine că poziţia sa nu este nouă, nici la reuniunea Comitetului municipal pentru situatii de urgenta, ea nefiind de acord cu măsura închiderii şcolilor.

“NU am fost de acord cu inchiderea scolilor din Bucuresti, ca primar general, cand s-a votat acest lucru recent in cadrul Comitetului municipal pentru situatii de urgenta! Deci, nu mi-am schimbat parerea de pe o zi pe alta, cum se incearca a se acredita”, explică Gabriela Firea.

“Reprezentantii Primariei Capitalei au votat IMPOTRIVA inchiderii scolilor in Bucuresti. Motivul este limpede: am pregatit o capacitate mare de testare pentru elevi si profesori. Posibilele focare pot fi izolate imediat!
Nu inteleg de ce ministerele sanatatii si educatiei nu folosesc aceasta capacitate de testare pregatita pe timpul mandatului meu.
In schimb, tin scolile inchise. Nu le pasa de elevi, de profesori, de parinti!”

În aceste condiţii, liderul PSD Bucureşti acuză guvernul de rea-credinţă şi impostură.
“Poate guvernul nu a aflat, dar suntem aproape in iarna, a trecut demult primavara, cand a debutat pandemia. Multa rea-credinta la guvernare! Multa impostura! Multa incompetenta!
Sa vina Manciu cu ale lui falsuri in acte, si posturi ocupate ilegal, sa ne mai minta si sa ne mai manipuleze inca o data!”, concluzionează Gabriela Firea.

Citește și:

Analiză cutremurătoare: Peste jumătate de milion de români ar putea ajunge șomeri din cauza crizei provocate de COVID-19

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi oportunități pentru cei care vor să se asigure facultativ la pensie

Ludovic Orban face aceeași mutare ca Viorica Dăncilă! Numire identică făcută de actualul șef al Guvernului

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare