sursa foto:  facebook

Gabriela Firea are un nou consilier. Despre cine este vorba

Gabriela Firea se pregătește pentru vremurile grele ce vor urma. După ce Liviu Dragnea a început să facă curățenie printre oamenii care o susțin pe Firea, a venit rândul acesteia să ia măsuri prin care să se protejeze.

Un om foarte apropiat al Gabrielei Firea a revenit la Primăria Capitalei. Este vorba de fostul prefect, Speranţa Cliseru, care acum va ocupa funcţia de consilier personal al primarului Capitalei. Anunţul a fost făcut chiar de edilul Capitalei, care a declarat că aceasta era detaşată la Prefectură şi s-a întors în Primăria Capitalei, unde se va ocupa de probleme legate de mobilitate şi infrastructură. Speranţa Cliseru este cunoscută drept o apropiată a Gabrielei Firea, ea fiind în trecut administrator public al oraşului Voluntari, care îl are ca primar pe Florentin Pandele, soţul primarului Capitalei.

Măsura luată de Firea nu este deloc întâmplătoare, mai ales dacă ţinem cont că Dragnea a început să-i elimine pe toţi cei apropiaţi acesteia. Cu câteva zile în urmă,  PSD a decis retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu. Acestuia, care este un apropiat al lui Firea, i s-a reproşat declaraţiile critice la adresa conducerii partidului, a preşedintelui şi secretarului general, Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu.

La sfârşitul anului trecut, Guvernul a decis încetarea mandatului prefectului de Bucureşti, Speranţa Cliseru. Măsura a fost luată printr-o hotărâre de guvern iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne, după ce fostul prefect a contrazis-o public pe Carmen Dan pe tema intervenţiei în forţă a jandarmilor la mitingul din 10 august. Speranţa Cliseru este cunoscută drept o apropiată a Gabrielei Firea, ea fiind în trecut administrator public al oraşului Voluntari, care îl are ca primar pe Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea.

Ulterior, Cliseru a fost numită de primarul general membru în consilii de administraţie la societăţile nou înfiinţate: Compania Municipală Pază şi Securitate Bucureşti S.A şi Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA. În jurul Speranţei Cliseru a existat o controversă referitoare la semnarea ordinului de intervenţie în forţă a jandarmilor la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei. În timp ce purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a susţinut că aceasta a dat ordin, în jurul orei 23.30, ca jandarmii să intervină în forţă, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut constant că ordinul a fost scris de jandarmi, iar semnătura prefectului a fost una formală.

Citește și:

E oficial! ‘Visul’ Olguței Vasilescu, în linie dreaptă!

Toți cei ce dețin acest tip de carduri sunt vizați! Cum puteți rămâne fără bani

Vești proaste! Mii de angajați își vor pierde locul de muncă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare