sursa foto:  digi24.ro

Gabriela Firea, după declarația premierului: Este practic imposibil! Nu au avut niciun plan. Nu au luat nicio măsură

Gabriela Firea, prim vicepreşedintele PSD a vorbit România TV,  despre restricţiile adoptate de autorităţi pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Fostul edil al Capitalei susţine că guvernanţii „nu au avut niciun plan” şi „nu au luat nicio măsură” pentru a combate pandemia.

„M-a surprins declaraţia de dimineaţă a premierului pentru că este practic imposibil ceea ce spune domnia sa să se realizeze şi anume o carantinare pe cartiere, având în vedere că între subdiviziunile administrative nu există garduri, nu există ziduri”

„Au considerat că probabil cifrele clare reieşite din aceste testări vor fi puse la dispoziţie populaţiei de către PMB şi de spitalele din subordine nu vor mai putea prin acel grup de comunicare stragetică să comunice în funcţie de evenimentele politice”

Guvernul agraveaza situatia sanitara si adanceste criza economica. Nu au avut niciun plan. Nu au luat nicio măsură.

Au avut toată vara la dispoziție, dar NU au pregătit școlile pentru deschiderea în siguranță, nu au pregătit sistemul de învățământ pentru on-line, nu au pregătit secțiile ATI și au pus în pericol sănătatea bolnavilor cronici prin lipsirea lor de acces la tratament.

Educația copiilor este sacrificată degeaba, epidemia continuă să se extindă galopant, dar nu din cauza școlilor.

Soluția corectă este cea propusă repetat de noi. Testarea rapidă a copiilor și a profesorilor acolo unde există suspiciuni sau contaminați, izolarea celor pozitivi, continuarea normală a școlii pentru cei sănătoși”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Gabriela Firea a venit cu un nou atac dur la adresa Guvernului. Fostul edil al Capitalei suţine că Executivul perturbă şi constrânge educaţia. De asemenea, aceasta subliniază faptul că „în lumea civilizată” s-au găsit soluţii potrivite pentru elevi şi profesori.

Citește și:

Analiză cutremurătoare: Peste jumătate de milion de români ar putea ajunge șomeri din cauza crizei provocate de COVID-19

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi oportunități pentru cei care vor să se asigure facultativ la pensie

Ludovic Orban face aceeași mutare ca Viorica Dăncilă! Numire identică făcută de actualul șef al Guvernului

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare