sursa foto:  ziare.com

Gabriela Firea și Marcel Ciolacu, la cuțite! Bătălia pornită în PSD

Gabriela Firea, șefa PSD București, și Marcel Ciolacu, liderul PSD, par a fi la cuțite. Motivul? Gabriela Firea a comandat un sondaj care o plasează prima într-un top al încrederii în politicieni, spulberându-l pe Marcel Ciolacu.

La mijlocul lunii iunie, CURS publica un sondaj de opinie pentru perioada 7-17 iunie în București din care reieșea că PSD se află în topul preferințelor alegătorilor, cu un scor de 33%.

În același sondaj oamenii au fost întrebați și care sunt cele mai importante probleme ale Bucureștiului. Potrivit respondenților, pe prima poziție, la o distanță dublă față de următoarea problemă, este traficul (22%), după care vine curățenia (12%).

Conform unor surse politice ale Ziare.com, din datele sondajului care au apărut în presă a lipsit întrebarea „cu cine ar vota bucureștenii” dacă ar avea loc alegeri locale. În mod surprinzător, Alexandru Rafila era peste Gabriela Firea datele sondajului, motiv pentru care aceasta a provocat un scandal în interiorul partidului.

Prina această mutare, Ciolacu dorea să reducă puterea lui Firea pe de o parte și să scape de amenințarea lui Rafila privind o posibilă candidatură la prezidențiale de cealaltă parte, mai arată sursele citate.

La nicio lună de la sondajul CURS comandat de PSD, în presă apare un nou sondaj, realizat de data asta de către Sociopol, institut patronat de Mirel Palada, un apropiat al Gabrielei Firea. Realizat în perioada 20 – 27 iunie, principala temă a sondajului este încrederea în liderii politici. Conform sondajului, citat de PressHub, prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea se află pe prima poziție, în fața Laurei Codruța Kovesi, Mircea Geoană, Patriarhul Daniel sau Raed Arafat. Ministrul Sănătății Alexandru Rafila se regăsește abia pe locul 6 în acest top, în timp ce președintele Klaus Iohannis se află pe a 10-a poziție, la egalitate cu George Simion și Marcel Ciolacu.

sondaj incredere psd

De menționat că Mirel Palada, cel care deține Sociopol, a beneficiat în trecut contracte de sute de mii de lei cu Primăria Capitalei atunci când Gabriela Firea era primar. Totodată, înaintea alegerilor locale din 2020, Sociopol susținea într-un sondaj de opinie că Gabriela Firea ar urma să câștige alegerile din București, cu un scor de 41%.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare