sursa foto:  newsmaker.md

Generalul (r) Virgil Bălăceanu: ‘Se exclude folosirea armamentului nuclear strategic. Poate să fie folosit în scopul descurajării’

Folosirea armamentului nuclear tactic de către Rusia în Ucraina ar putea fi posibil dacă s-ar încălca linia roșie – atacarea Crimeei, întrucât rușii ar considera că le atacă propriul teritoriu. Aceasta ar fi o lovitură de descurajare, spune Generalul (r) Virgil Bălăceanu.

Întrebat în ce măsură se poate ajunge ca Rusia să desfășoare bombe nucleare în Ucraina, generalul (r) Virgil Băbăceanu a declarat: „Se exclude folosirea armamentului nuclear strategic. A spus-o și Putin „ar fi un război distrugător”

„Folosirea armamentului nuclear tactic are o anumită probabilitate, adică revenim la linia roșie – Crimeea. Rușii spun că folosirea armamentului nuclear tactic va fi folosit în momentul în care teritoriul lor este atacat.

Armamentul nuclear tactic poate fi o bombă de aviație, poate să fie proiectil de artilerie. Poate să fie folosit în scopul descurajării. Chiar folosirea armei nucleare tactice nu duce la un război nuclear strategic”, a declarat generalul.

Generalul a explicat că aceste rachete nucleare tactice ar putea fi lansate și de pe un submarin, însă și folosirea armelor nucleare tactice au anumite condiționări pentru că se produce și o contaminare teritorială. Dacă o vor folosi va fi o lovitură mică și fără se se amplifice această lovitură.

În ce condiții spune Putin că va folosi arma nucleară

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat vineri că ţara sa va recurge la folosirea armelor nucleare doar „dacă este necesar” pentru a-şi apăra suveranitatea.

„Nu suntem o ameninţare, dar toţi trebuie să ştie ce avem noi şi ce vom folosi dacă este necesar pentru apărarea suveranităţii noastre”, a spus Putin în timpul Forumului economic de la Sankt Petersburg, conform gândul.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare