sursa foto:  g4media.ro

Generalul (r) Virgil Bălăceanu: ‘Ucrainenii contraatacă în zona de nord-est a Harkovului. Acum rușii caută să reziste cât mai bine’

Generalul (r) Virgil Bălăceanu a declarat că ucrainenii au început contraofensiva în zona de nord-est a Harkovului. S-au schimbat rolurile iar acum rușii sunt cei care trebuie să reziste asaltului.

„Am constatat că ucrainenii contraatacă în zona de nord-est a Harkovului. Acum putem vorbi de o contraofensivă. Adică au avut o acțiune de amploare în nordul și estul Harkovului ca să îndepărteze cât mai mult presiunea rușilor, distanța la care se găsesc forțele rusești astfel încât să nu mai poate să bombardeze cu artileria reactivă de tip Katiușa sau cu artilerie obișnuită de calibru mare Harkovul”, a declarat generalul Virgil Bălăceanu.

„Acum rușii caută să reziste cât mai bine. Ucrainenii au ajuns cam la 10 km lângă graniță, lângă Belgorod care este un oraș foarte important. Acolo este un centru de unde s-a intrat și spre Harkov. Ei vor să păstreze distanța la care se găsesc ucrainenii față de Belgorod astfel încât acum ucrainenii să nu poată lovi cu artileria. Belgorodul este un punct logistic foarte important”, a afirmat el.

„Sunt deja acțiuni de contraatac și contraofensivă limitată pe care o execută ucrainenii. Ucrainenii au acest drept”, a precizat generalul, conform Gândul.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare