sursa foto:  Ilona Andrei/G4Media

George Simion, noul primar al Sectorului 5 – Scenariul care aruncă-n aer alegerile pentru Primăria Sectorului 5

După ce Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul „Colectiv”, vor trebui organizate alegeri pentru ocuparea funcției de primar al Sectorului 5.

În aceste condiții, Valeriu Nicolae, fost secretar de stat în Guvernul Cioloș și fost membru PLUS, lansează un scenariu care ar putea arunca în aer alegerile pentru Primăria Sectorului 5.

Valeriu Nicolae spune că o candidatură a lui George Simion la funcția de primar al Sectorului 5 ar pune în dificultate partidele care se află la guvernare. Mai mult, Nicolae este de părere că liderul AUR ar putea câștiga aceste alegeri.

De altfel, George Simion a comentat la postarea lui Valeriu Nicolae, precizând că este de acord să candideze la Primăria Sectorului 5, cu o singură condiție: fostul membru PLUS să-i fie consilier și susținător al candidaturii.

„Singura competiție politică care poate să aducă vizibilitate partidelor care nu sunt la guvernare, în următoarea perioadă, este competiția pentru primăria de la Sectorul 5. Partidele la guvernare nu au de ce să se chinuie prea tare iar fiul lui Piedone și Florea vor face tot posibilul să câștige ei pentru că la ce tunuri s-au tras în sectorul 5 venirea oricui care nu e controlat de PSD sau partidul domnului Voiculescu (unde șef la sectorul 5 a fost tocmai băiatul lui Piedone) va fi o nenorocire/pușcărie.
Atât PSD-ul cât și Antenele și România TV au enorm de pierdut dacă nu câștigă candidatul PSD.
Restul partidelor vor fi pe burtă iar candidații de dreapta care ar avea șanse (Orban, Violeta Alexandru, Drulă, Dacian și eventual Barna, Vlad Voiculescu și Ghinea) se vor ascunde de candidatură mai ceva ca dracu de tămâie demonstrând încă o dată că politicianul român cu ambiții de conducere nu își asumă deloc riscul de a pierde în competiții pe care în mod normal ar trebui să le câștige la cât de siguri de ei și preocupați de binele țărișoarei sunt atunci când vor o poziție. PNL-ul nu are ce candidat să propună căci e o filială a PSD.
În concluzie cei care vor candida vor fi oameni cu notorietate foarte mică care nu au făcut nimic, dar nimic remarcabil înainte de politică și care au mare nevoie de vizibilitate pentru a reuși să prindă un loc eligibil prin parlament sau prin conducerea partidului poziții fără de care ar rămâne ceea ce au fost și înainte de politică cel mult niște oameni decenți și relativ mediocrii pentru ambițiile pe care le au. Practic va fi un blat frumușel din care toată lumea va ieși binișor iar sectorul 5 va continua să fie condus de viitori pușcăriabili.
În mod paradoxal blatul ăsta ar putea fi aruncat în aer de George Simion . Am putea avea o competiție electorală pe bune cu candidați puternici în cazul (destul de probabil) în care Simion un personaj cu un instinct politic foarte bun și deloc fricos să fie candidatul din partea AUR-ului. Simion ar avea mult de câștigat și ar pune în mare dificultate clasa noastră politică lucru care cine știe ar putea să forțeze o neașteptată dar foarte necesară reformă”, este scenariul lansat de Valeriu Nicolae.

George Simion: „Sunt de acord”

Liderul AUR i-a comunicat lui Valeriu Nicolae că este de acord să câștige Primăria Sectorului 5, doar dacă fostul membru PLUS îl susține.

„Sunt de acord să câștigam primăria sector 5 cu mine ca și candidat dacă accepți sa fii consilierul și sustinatorul acestei candidaturi”, a reacționat George Simion.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare