sursa foto:  ecopack.ro

Un gigant britanic vine în România: A achiziționat una dintre cele mai vechi fabrici din țară

Un cunoscut gigant britanic a achiziționat două companii importante din România. Compania a oferit suma uriașă de 208 milioane de euro pentru grupul omului de afaceri Vladimir Cohn.

Este vorba despre britanicii DS Smith, producatorul de ambalaje de carton, hartie reciclata si ambalaje din plastic. Acești au cumpărat cele mai mari companii producătoare de ambalaje din România, EcoPack si EcoPaper.

Gigantul va păstra cei 400 de angajați ai firmelor și chiar vor face angajări, odată cu creșterea cererii.

„Asteptam cu nerabdare sa colaboram cu noii nostri colegi din fabrica de hartie si unitatea de ambalaje situate in centrul Romaniei si sa continuam sa ne intarim operatiunile pe aceasta piata cu cresteri majore. Continuam sa ne dezvoltam puternic in toata Europa de Est iar aceasta achizitie ne va ajuta sa raspundem cererii tot mai mari din regiune”, spune Miles Roberts, CEO al DS Smith.

Porivit hotnews.ro, EcoPack produce ambalaje pentru cei mai mari retaileri și producători de electronice și electrocasnice din România și are o cifră de afaceri anuală de aproape 50 milioane euro.

EcoPack este cea mai veche fabrica de carton ondulat din Romania, fiind infiintata in 1921. Actualul actionariat a preluat pachetul majoritar de actiuni in 1997. Odata cu achizitia fabricii de hartie Celohart din Zarnesti in anul 2001 s-a decis schimbarea denumirii fabricii in EcoPaper.

Vezi și Apare un nou retailer în România: Pe ce piață vrea să se impună și câte persoane va angaja

Gigantul Telekom ne-a dezvăluit TOTUL! Din ce motiv au fost clienții în „BEZNĂ TOTALĂ” luni

Guvernul Dăncilă s-a pus pe capul preoților: Ce amenzi riscă, dacă mai fac asta

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare