sursa foto:  independent.co.uk

Google zdrobește UBER – ce s-a întâmplat

Este scandal mare între Google și Uber. Gigantul IT dorește despăgubiri de cel puţin un miliard de dolari pe un motiv extrem de grav: Uber i-ar fi furat tehnologiile pe care le dezvoltă pentru maşina autonomă.

Procesul care a început în luna februarie îl are în centru pe Anthony Levandowski – unul dintre cele mai sonore nume din cercetarea şi dezvoltarea tehnologiilor autonome, anunță Reuters, citat de digi24.ro.

El conducea proiectul maşinii fără şofer a Google, dar a plecat de acolo, spune compania, cu 10 GB de fişiere confidenţiale – planşe tehnice, rezultate ale testelor şi detalii de design – pe care ulterior le-ar fi dus la Uber.

Sâmburele procesului e tehnologia LIDAR, care-i permite maşinii să-şi vadă împrejurimile cu ajutorul laserelor şi al senzorilor.

Prioritatea Google, chiar înaintea depăgubirii, este ca celor de la Uber să li se interzică să folosească această tehnologie și a cerut în instanţă ca Uber să prezinte codurile sursă de la sistemul său LIDAR pentru a proba practic originalitatea lui.

Citește și…

Zi ISTORICĂ! Un celebru brand american ATACĂ piața din România – premieră pentru Europa Centrală și de Est

Avicola Crevedia ajunge, din nou, în mâinile românilor! Cine a achiziționat celebrul brand

Dacia are concurență: Cum arată mașina care a cucerit piața europeană

 

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.