sursa foto:  antena3.ro

Guvernul Orban a fost dat în judecată, după emiterea unei Ordonanțe de Urgență

Guvernul Orban a fost dat în judecată, după ce a emis o Ordonanță de Urgență pentru desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.

Emil Cutean, fost deputat PSD, a acționat în instanță Guvernul Orban, cerând despăgubiri după adoptarea OUG 91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Emil Cutean era secretar general al institutului.

În vârstă de 55 de ani, Cutean a cerut Curţii de Apel Bucureşti să oblige Guvernul să-i plătească daune materiale şi morale pentru prejudiciile cauzate de emiterea OUG 91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie (IRRD) 1989, condus de Ion Iliescu.

„Consider că din respect faţă de valorile câştigate prin jertfa celor care au murit în Decembrie 1989, această ordonanţă de urgenţă, adoptată cu încălcarea legii supreme în stat, respectiv Constituţia României, trebuie supusă cenzurii CCR”, spune Emilian Cutean, în cererea depusă la Curtea de Apel Bucureşti, informează ziare.com.

Conform sursei citate, nemulţumirea lui Cutean este aceea că nu mai primeşte salariul de secretar general al institutului, funcţie pe care o avea în momentul desfiinţării. De asemenea, Cutean nu-şi mai poate plăti creditele la bancă.

Cauza împotriva Guvernului Orban a fost înregistrată la Curtea de Apel Bucureşti în contencios administrativ şi nu a fost încă stabilit un termen de judecată.

În OUG prin care desfiinţează IRRD, Guvernul Orban argumentează că activitatea acestuia a fost irelevantă în raport cu banii publici pe care institutul i-a cheltuit.

Vezi și

EXCLUSIV Un greu din Poliție, executat? Marcel Vela dezvăluie că a fost demarată cercetarea

EXCLUSIV Document. Ministrul Marcel Vela răstoarnă acuzațiile lui Dumitru Coarnă

EXCLUSIV Marcel Vela ascunde planul de reorganizare a Poliției: A fost o discuție doar pentru că a crea senzația că ne consultă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare