sursa foto:  romaniatv.net

Guvernul va aproba, astăzi, plafonarea tarifelor RCA- Cât vor plăti, acum, șoferii pentru o poliță

Noua formă propusă de ASF prevede plafonarea tarifelor RCA la nivelul din luna februarie, pentru 6 luni. Concret, prețurile ar urma să fie înghețate la nivelul din data de 28 februarie, pentru fiecare categorie în parte.

Guvernul urmează să aprobe astăzi, în ședință, proiectul de plafonare a tarifelor RCA.

Comisioanele se limitează la 8%.

Foarte important, asigurătorii care nu vor respecta plafonarea vor fi amendați cu o sumă cuprinsă între 1000 și 50.000 de lei.

Spre exemplu, un șofer de 30 de ani, plătea în luna februarie a anului trecut, pentru o mașină de 1598 cmc, aproape 1500 de lei pentru un RCA, iar acum suma ajunge la 2200 de lei.

Un șofer de 45 de ani, pentru o mașină de 1995 cmc, plătea anul trecut puțin peste 1100 de lei, în timp ce anul acesta, în luna februarie, prețul a crescut la aproape 1500 de lei.

Pentru o mașină de 1399 cmc, un șofer de 70 de ani plătea, anul trecut, aproximativ 800 de lei, în timp ce anul acesta, în luna februarie, prețul a crescut la aproape 1100 de lei.

Este a doua oară când proiectul de plafonare a tarifelor RCA trebuie să ajungă pe masa Guvernului, după ce vineri el a fost retras de către ASF chiar înainte de ședință. Motivul a fost acela că transportatorii s-au plâns că nu pot suporta tarifele din martie anul trecut și că proiectul putea destabiliza și mai mult piața asigurărilor din România.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare