sursa foto:  INQUAM Photos/George Calin

Ieșire furtunoasă a lui Florin Cîțu: ‘Această coaliție și-a depășit termenul de valabiliate. Trebuie să plece’

Senatorul liberal Florin Cîțu este de părere că această coaliție și-a depășit termenul de valabilitate și arată că socialiștii trebuie opriţi şi trimişi acasă.

 

Fostul premier afirmă că este datoria PNL să impună în coaliție şi să împingă, nu să mimeze, reformele din PNRR.

PNRR este cel mai bun program de țară pe care l-a avut România. Nu am avut niciodată această șansă să dezvoltăm România.
PNRR este planul Marshall pentru noi.
PNRR este șansa românilor la dezvoltare și sunt banii noștri pentru investiții. Nu permitem nimănui să-și bată joc de șansa noastră și să ne fure acești bani.
PNL este partidul care a negociat și obținut 30 de miliarde de euro prin PNRR. Bani care merg direct în investiții pe care românii le așteaptă de 30 de ani.
Este datoria PNL să impună în coaliție și să împingă, nu să mimeze, reformele din PNRR.
Socialiștii care știu că nu pot să facă aceste reforme pentru că nu vor să piardă electoral TREBUIE să plece. Nimeni nu are dreptul să fure acești bani românilor. Dacă nu se ridică la înălțimea funcției pe care o dețin este momentul să plece. Facem noi aceste reforme. Încă mai putem salva PNRR.
Pe 31 martie 2023 trebuia să între în vigoare, adică să fie promulgată de președinte, nouă lege a pensiilor care înlocuia actuală lege a pensiilor 127/2019.
Dar încă nu este gata nici legea pensiilor speciale care trebuia să între în vigoare la 31 decemebrie 2022.
Așa ceva este inacceptabil când vorbim de miliarde de euro de care românii au nevoie urgent.
Este evident pentru toată lumea că PSD nu vrea să facă reformele din PNRR. De 30 de ani PSD se opune reformelor pentru a controla bugetul statului. Astăzi, tot din cauza PSD, românii pierd 25 de miliarde de euro și șansa de a avea o viață mai bună.
Nu trebuie să-i lăsăm pe socialiști să ne fure acești bani. Altfel suntem toți responsabili pentru eșecul PNRR.
Din punctul meu de vedere, această coaliție și-a depășit termenul de valabiliate din momentul în care a adoptat oug 16/2022 prin care a crescut taxele. Nu scria nimic în programul de guvernare despre așa ceva.
Dar ce vedem în aceste zile, mimarea reformelor din PNRR și încercarea de a introduce măsurile lui Liviu Dragnea deja devine periculos pentru democrația din România.
În acest ritm va garantez că rămânem fără banii din PNRR și fără cei din fonduri europene.
Socialiștii trebuie opriți și trimiși acasă.”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare