sursa foto:  newsmaker.md

Igor Dodon, atac la adresa Maiei Sandu: ‘Nu este corect ca președintele să aibă posibilitatea să dețină cetățenie dublă’

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a acuzat Occidentul, în special SUA, de pregătirea unui „Maidan” în Republica Moldova, după alegerile prezidenţiale, şi a afirmat – într-un interviu pentru agenţia TASS, cu ocazia vizitei sale recente la Moscova – că a pierdut scrutinul deoarece puterile occidentale ”s-au străduit foarte mult” şi au lucrat foarte intens în favoarea Maiei Sandu.

„Eu cred că Occidentul îi va da nota de plată noului preşedinte. O să vedem în ce va consta aceasta. Ei neapărat vor cere achitarea notei de plată şi mi se pare foarte periculos pentru Moldova, deoarece poziţia Occidentului, în principal a SUA, va presupune provocarea unui alt conflict, care să atragă în el şi Rusia”, a susţinut Dodon.

După alegerile prezidenţiale, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) nu a chemat oamenii în stradă, pentru că acesta era scenariul americanilor şi nu au vrut „să le facă jocul”, a mai spus Dodon.

„Toţi înţelegeau că oponentul meu politic la alegeri a fost un candidat pro-american. Şi noi ştim cu exactitate ce pregăteau ei. Este vorba de aşa-zisul Maidan” (protestele pro-europene din Ucraina numite şi EuroMaidan – n.r.), a menţionat Dodon.

Fostul preşedinte al Republicii Moldova a mai susţinut că, prin intermediul Maiei Sandu, Occidentul încearcă să destabilizeze situaţia în regiune.

Pe de altă parte, în declaraţii făcute la televiziunea de stat rusă, Rossia 24, în timpul vizitei efectuate la Moscova, la 25 decembrie, Dodon a criticat şi faptul că succesoarea sa, Maia Sandu, deţine şi cetăţenia României, dar şi schimbarea, pe site-ul preşedinţiei, a denumirii limbii oficiale din moldovenească în română.

Dodon a descris drept „nonsens” faptul că preşedintele R. Moldova poate deţine şi cetăţenia altui stat.

„Pentru prima oară în istoria ţării funcţia de preşedinte este ocupată de către o femeie, nu am nimic împotriva femeilor, dar şefa statului deţină cetăţenie dublă, a Republicii Moldova şi a României. Cred că nu este corect ca preşedintele să aibă posibilitatea să deţină cetăţenie dublă”, a spus Igor Dodon.

Deschide.md aminteşte că primul care a comentat negativ cetăţenia română a noului preşedinte al R.Moldova a fost liderul rus Vladimir Putin, într-o conferinţă de presă, pe 17 decembrie, când a respins apelul Maiei Sandu de retragere a trupelor ruse din stânga Nistrului.

Limba română a reapărut ca una din limbile folosite pe site-ul preşedinţiei de la Chişinău, alături de rusă şi engleză, după ceremonia de învestitură a lui Sandu, pe 24 decembrie, şi după o pauză de patru ani în care a fost numită moldovenească, la cererea fostului preşedinte Dodon, a transmis luni Deschide.md., informează agerpres.ro

Citește și:

Veste importantă de la Guvern pentru români: Cine va putea beneficia de acest ajutor

Situație dificilă pentru mii de români: Bunurile personale se vor lua în calcul pentru cei care nu își pot plăti datoriile la ANAF

Gheorghe Piperea, ieșire spumoasă: Vaxinul a ajuns la Balș gata alterat/decedat. Din acest motiv președintele a refuzat să fie primul la vaxinare. Nu vom afla prea repede efectele adverse în cazul lui Cîțu

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare