sursa foto:  molecule-f.com

INCENDIAR! Câți ani ar urma să plătească românii pentru Casa Regală și ce STATUT va avea conducătorul acesteia

Până la sfârșitul anului, ar putea intra în vigoare un proiect de lege propus de președinții celor două Camere ale Parlamentului, referitor la Casa Regală a României.

Astfel, pe o perioadă de zeci de ani de acum înainte, românii ar putea vira bani în buzunarele Familiei Regale. Potrivit proiectului de act normativ, Casa Regală ar putea primi un buget anual aprobat de Guvern şi Palatul Elisabeta în folosință pentru următorii 49 de ani. Mai mult, conducătorul Casei Regale ar putea avea statut de şef de stat. 

Bugetul.ro vă dezvăluia că suma pe care ar dori-o cuplul Princepesa Margareta – Principele Radu Duda s-ar ridica la peste 25 de milioane de euro pe an.

Citește și Revoltător! Suma uriașă pe care o cere Casa Regală a României ANUAL de la bugetul de stat

Proiectul legislativ a fost inițiat de Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu și prevede acordarea unui statut juridic Casei Regale și statutul de utilitate publică. Astfel Casa Regală ar avea un conducător care ar fi asimilat onorific șefului de stat și are privilegiile de care se bucură un șef de stat.

De asemenea, Casa Regală urmează să aibă un buget de stat anual aprobat de Guvern, un buget care variază în funcție de proiectele pe care Casa Regală le dezvoltă pentru a promova România. Palatul Elisabeta ar rămâne în folosința Casei Regale pentru următorii 49 de ani. Guvernul ar plăti și pentru staff-ul Casei Regale, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, aproximativ 20 de angajați permanenți, scrie Digi24.ro.

În prezent, proiectul se află în dezbatere pe masa Senatului.

Vezi şi BOMBA-BOMBELOR! Totul despre actualul Șef al Casei Regale – tatăl său ar fi contribuit la alungarea Regelui Mihai

Ascensiune militară FULMINANTĂ a Principelui Radu Duda de Hohenzollern! Cum a ajuns un actor să fie COLONEL al Armatei Române

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare