sursa foto:  stirileprotv.ro

Inedit! Cine s-a aflat în spatele funeraliilor Regelui Mihai-El s-a ocupat de toate detaliile

Sâmbătă, 16 decembrie, românii și-au condus Regele pe ultimul drum. Ceremonia, la care au participat membrii familiilor regale din întreaga lume și importanți politicieni, a fost urmărită până și de presa internațională.

Totul s-a desfășurat conform planului, iar ceremonia nu a fost tulburată de incidente. Libertatea a aflat cine a fost omul care s-a ocupat ca ultimul drum al Regelui Mihai să fie un eveniment perfect, încărcat cu emoție.

Se pare că cel care a sta în spatele organizării impecabile a fost nimeni altul decât primul general turc al României, constănţeanul Gelaledin Nezir.

Pentru ca totul să iasă ca la carte, toate instituțiile statului român au depus efort. A existat și o persoană care a coordonat personal toate operațiunile. Este vorba despre actualul șef de cabinet al lui Mihai-Viorel FIFOR, ministru al Apărării, și anume generalul Gelaledin Nezir. Un nume extrem de cunoscut tuturor celor din sistemul de apărare și nu numai.

Vezi și O cunoscută jurnalistă face dezvăluiri inedite: De ce ar fi fost privată Principesa Margareta în momentul în care Regele Mihai a vrut să se întoarcă în România

Gelaledin Nezir a ocupat, pe rând, funcții importante în Ministerul Afacerilor Interne,  la MapN sau în Ministerul Justiției. Și-a început cariera de ofițer  în 1987, în cadrul Ministerului Apărării Naționale, unde a fost, pe rând, comandant de pluton, locțiitor al comandantului Regimentului 40 Mecanizat “Călugăreni”, comandant de pluton la Liceul Militar de Marină “Alexandru Ioan Cuza”, din Constanța, ofițer cu probleme de evidență și mobilizare la Statul Major al Marinei Militare, șef al compartimentului de Relații Publice al Statului Major General, director al Direcției de Comunicare și Relații Publice a MApN, consilier al șefului Statului Major General, consilier al ministrului apărării, locțiitor al comandantului Școlii de Aplicație pentru logistică “General Constantin Zaharia”.

Potrivit sursei citate, Casa Regală a mai colaborat cu acesta și la înmormântarea Reginei Ana, iar Nezir este printre puținii ofițeri care cunosc foarte bine protocolul.

Gelaledin Nezir este unul dintre cei mai titrați ofițeri ai MAI: a absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi “Nicolae Bălcescu”, din Sibiu – Arma Infanterie, Facultatea de Istorie și Științe Administrative a Universității Ovidius – Constanța, fiind licențiat în istorie, dar și în managementul organizației la Academia Forțelor Terestre din Sibiu, are un master în comunicare și relații publice, dar și unul în combaterea criminalității organizate, a absolvit Colegiul Național de Apărare și Colegiul Național de Afaceri Interne. În plus, stăpânește foarte bine trei limbi străine.

Vezi și Primarul care a reușit să mobilizeze aproape tot orașul să vină să-și ia rămas bun de la Rege

Nezir a fost decorat de cinci ori în cariera sa: Ordinul Naţional “Pentru merit” în grad de Cavaler – 2004; Semnul onorific “În serviciul Patriei”, pentru ofiţeri, XX ani de activitate – 2007; Semnul onorific “În serviciul Patriei”, pentru ofiţeri, XV ani de activitate – 2002; Emblema de Onoare a Armatei României – 2007; Emblema de Onoare a Forţelor Terestre – 2008.Oricare dintre aceste distincții i-ar fi putut aduce avansarea la gradul general, care a venit, însă, abia după 26 de ani de carieră. Asta, în timp ce alți angajați ai MAI, care s-au făcut remarcați doar prin scandaluri “la vârf” , au primit stele pe umeri an de an.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare