sursa foto:  facebook

Inedit! Cum arăta mașina preferată a Regelui Mihai și ce s-a ales de ea-Costa un milion de dolari

Este cunoscut faptul că Regele Mihai a fost foarte pasionat de mașini. Acesta a învățat să conducă încă din copilărie, la Castelul Peleș, durând meserie de la șoferii Palatului. Mai târziu, pasiunea Sa a luat viață. Majestatea Sa era cunoscut pentru colecția impresionantă de mașini.

Din aceasta făceau parte automobile precum: Rolls Royce, Ford, Delahaye, Buick, Volvo, Alfa Romeo, Lincoln.

Diferența o făcea un SS Jaguar 100 Supersport, fabricat în anul 1937, primit cadou la împlinirea vârstei de 16 ani. Au existat doar 116 exemplare din acest model”, a dezvăluit Auto Test Magazin, potrivit kanald.ro.

„Maşina a avut o viaţă agitată descrisă, cu lux de amănunte, în volumul „Istoria întortocheată a Jaguarului albastru”, de Radu Portocală. Prima oară a fost vândută în anul 1944. Apoi a schimbat mai mulţi proprietari, o vreme a fost părăsită într-o parcare din Drumul Taberei, iar în 1977 a ajuns în Grecia. De aici a plecat la un restaurator specializat din Anglia, unde a stat opt ani. Pe 29 mai 1991, după 47 de ani, Regele Mihai şi-a întâlnit vechea dragoste, iar martorii susţin că suveranul a fost foarte emoţionat”, s-a mai scris despre masina preferata a Regelui.

Imagini pentru jaguar regele mihai

„Maşina de suflet a Regelui Mihai a fost un Jaguar albastru, comandat special pentru Rege în 1937”, s-a scris si in cartea „Masinile Regelui”. „Exemplarul a fost vândut după câţiva ani, azi ajungând să valoreze peste 1 milion de dolari. O altă piesă de colecţie care a aparţinut Regelui a fost un BMW – vândut cu 20.000 de euro în cadrul primei Licitaţii de Maşini de Colecţie din România, organizată în august 2012. Modelul BMW 760Li a fost limuzina oficială cu care Regele Mihai I a făcut călătorii în ţară şi în străinătate”, s-a dezvaluit despre colectia de masini a Regelui Mihai.

Vezi și

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare