sursa foto:  Romaniatv

Informații îngrijorătoare! Până când ar putea fi necesară distanțarea socială

Oamenii de știință au stabilit că măsurile de distanțare socială ar putea fi necesare până în anul 2022! Aceștia  sunt de părere că există posibilitatea ca noul coronavirus să apară și în anii următori, titrează, miercuri, The Guardian.

Potrivit cercetării științifice publicată în revista Science și citată de jurnaliștii de la The Guardian arată că o singură carantină nu va fi suficientă pentru a pune sub control pandemia de coronavirus și că vârfurile secundare ar putea fi mai mari decât cele actuale, în cazul în care restricțiile nu sunt menținute, relatează Mediafax.ro.

Unul dintre scenariile prezentate de oamenii de știință arată o reapariție a virusului în 2025, în absența unui vaccin sau a unui tratament eficient.

Marc Lipsitch, profesor de epidemiologie la Harvard și coautor al studiului, a declarat: „Infecțiile se răspândesc atunci când există două lucruri: persoane infectate și persoane sensibile. Cu excepția cazului în care există imunitate colectivă, majoritatea populației este încă susceptibilă să facă boala”.

Profesorul mai spun și că „estimarea că pandemia va lua sfârşit în vara anului 2020 nu este consistentă”.

Vezi și:

Informații bombă! Bill Gates ar fi trimis kituri de testare deja infectate

EXCLUSIV Amănuntul care le-a scăpat tuturor: Dovada că, la ordinul lui Marcel Vela, se controlează la sânge în perioada stării de urgență

Paștele ne-a fost luat și urmează să ne fie luate drepturile și libertățile

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare