sursa foto:  Facebook

Ion Cristoiu: ‘Noi trăim un moment care este infinit mai mare și mai important decât războiul din Ucraina. La masa lumii este o singură țară și ea se zbate să rămână singură la masă’

Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a comentat declarațiile președintelui american Joe Biden, potrivit cărora Statele Unite vor interveni militar în cazul unui atac al Chinei asupra Taiwanului. Afirmațiile au fost făcute în contextul în care șeful de la Casa Albă a comparat o potențială invazie a Taiwanului de către China cu războiul provocat de Rusia în Ucraina.

 

M. Tucă: Este acea declarație a lui Biden în legătură cu China și cu Taiwanul, că ei (americanii n.r) vor riposta ca să apere Taiwanul, dacă va fi cazul.

Ion Cristoiu: A fost o declarație iresponsabilă, pentru că măcar de ochii lumii trebuia să sugerezi – China nu e chiar așa prietenă cu Rusia. Noi trăim un moment care este infinit mai mare și mai important decât războiul din Ucraina, pentru că aveau această ridicare, încetul cu încetul, a Chinei, a Indiei, a unor țări care vor loc la masa lumii. La masa lumii este o singură țară și ea se zbate să rămână singură la masă, nu judec nici pozitiv, nici negativ.

În relația dintre Rusia și China, cea interesată în embargou este China. Câtă vreme China a fost o țară nedezvoltată, la imensul ei potențial, are nevoie de energie. Ea nu are și Rusia dădea prin embargou. China abia așteaptă să fie acest embargou, ca să vină către ea, pentru că dezvoltarea industrială, aproape peste noapte a Chinei cere energie”, conform gândul.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare