sursa foto:  impact.ro

Ion Cristoiu: ‘Și dacă pică Austria, Viena se scufundă, tot intrăm în spațiul Schengen’

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu afirmă că România va intra în spațiul Schengen în urma votului din 8 decembrie de la Consiliul JAI.

 

Și dacă pică Austria, Viena se scufundă, tot intrăm (în spațiul Schengen n.red) .Ca și ridicarea MCV, Schengen-ul nu este pentru România expresia faptului că noi merităm să intrăm în Schengen. Noi nu merităm. Pentru că prostia, fantezia asta electorală a puterii că am îndeplinit condițiile tehnice… da, noi am îndeplinit condițiile tehnice, dar „mașinăriile” sunt mânuite de oameni și ei sunt români”, a declarat Ion Cristoiu.

Publicistul spune că problema României în Schengen va fi că va avea de apărat unele dintre cele mai dificile granițe, în special cu state care nu fac parte din Uniunea Europeană, respectiv, Republica Moldova și Ucraina.

Ori o mare problemă în momentul în care intri în spațiul Schengen și mai ales România, pentru ea, în acele condiții ar avea (granițe n.red) cu Ucraina, cu Moldova, Marea Neagră și eventual, dacă nu intră Bulgaria cu Bulgaria.

Este faptul că așa trecerea și nu atât cu de transport aerian, cu mărfuri care este una din marile afaceri. Ca și la MCV, în cazul mecanismului, noi suntem mai slabi decât acum câțiva ani”, a spus Ion Cristoiu, conform gândul.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare