sursa foto:  politanalityk.com

Ion Cristoiu: ‘Vizita lui Pelosi a servit Rusiei. Tema nu mai este să apărăm Ucraina, tema este să apărăm Taiwanul’

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu a comentat cele mai importante evenimente ale lumii de astăzi, dar ne vorbește și despre vizita lui Pelosi în Taiwan.

„Vizita lui Pelosi a servit Rusiei. În America este campanie electorală. Până zilele trecute, tema numărul unu a fost Ucraina, iar acum, tema numărul unu este Taiwanul. În această campanie electorală a avut loc o schimbare. Tema nu mai este să apărăm Ucraina, tema este să apărăm Taiwanul.

În cazul Taiwanului chiar este chestiune de viață și de moarte pentru America. SUA au de ales între Ucraina și Taiwan. Problema e că, în campanii, o serie de democrați și republicani foloseau tema Ucrainei. Acum este tema Taiwanului și tema Ucrainei dispărut. Taiwan a spulberat mediatic Ucraina. 

Pe termen scurt, China a fost tigru de hârtie. China a evitat să atace escorta, să zicem, un lider american. Din punctul meu de vedere, în viziunea mea, mai ales în condițiile în care suntem, într-o perioadă de dezordine, unde câștigă cine dă primul, trebuia făcut ceva. Văzând acum discuțiile din America, totul s-a deplasat. Eu nu m-am gândit că vor face manevre. Ei au înconjurat insula, ce fac ei acum este grav”, a menționat Ion Cristoiu, conform gândul.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare