sursa foto:  capital.ro

ÎPS Teodosie, către Guvern: Închiderea Bisericii aduce tristeţe. Ne-a fost încălcată autonomia față de stat, dreptul la religiozitate.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a făcut un apel către Guvern să nu limiteze activităţile religioase din cauza pandemiei, spunând că credincioşii nu vor accepta alte restricţii de Crăciun.

„Închiderea Bisericii aduce tristețe, tristețea este început de boală. Omul care este vesel este și sănătos. Putem păstra regulile sanitare în Biserici. Ne-a fost încălcată autonomia față de stat, dreptul la religiozitate.

Fac un apel, nu cu revoltă, ci cu sinceritate și obiectivitate. Vorbesc în numele credincioșilor, eu nu caut binele meu, caut binele tuturor și binele tuturor este a ne manifestă înaintea lui Dumnezeu pentru că sufletul este mai important decât trupul. Îmbolnăvești sufletul, îmbolnăvești și trupul. Toată Evanghelia abundă în asemenea exemple”, a declarat ÎPS Teodosie, luni seară, la Antena 3.

Arhiepiscopul Tomisului a afirmat că românii nu vor a accepta alte restricţii impuse şi de Crăciun.

„Nu vor accepta, pentru că închiderea Bisericii le aduce tristeţe. Tristeţea este început de boală. Omul care este vesel este şi sănătos şi noi putem să păstrăm aceste reguli sanitare în biserici, chiar dacă suntem puţini mai mulţi, dar nu suntem afară, să răcim. Si, trebuie să rămânem cu autonomia noastră. Biserica are automonie faţă de stat”, a spus IPS Teodosie, conform sursei citate.

Vezi și

Cine a fost comandantul ceremoniei organizate azi, la Arcul de Triumf – El este omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis

Veste bună! Din 2021 se dau noi sume de bani pentru cei care fac parte din acest program

Mutarea făcută de Klaus Iohannis: Înainte de alegeri, șeful STS a fost avansat în grad!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare