teodosie 1

sursa foto:  Facebook

ÎPS Teodosie nu se dă bătut! Arhiepiscopul Tomisului a ordonat 3 zile de post și rugăciune pentru înființarea Mitropoliei Tomisului

Arhiepiscopul Tomisului dorește cu orice preț să ajungă mitropolit. În acest sens, a ordonat o perioadă de post și rugăciune, în perioada 26 – 28 februarie, pentru a ajuta la înființarea Mitropoliei Tomisului.

Arhiepiscopia condusă de ÎPS Teodosie a emis un ordin prin care instituie perioadă de post între 26 – 28 februarie și a precizat că în această perioadă clericii vor oficia în biserici și mănăstiri Acatistul Bunei Vestiri și Acatistul Sfântului Apostol Andrei, măsuri luate pentru înființarea Mitropoliei Tomisului. Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au anunțat sâmbătă, că a fost transmis un ordin circular către toate protoieriile și sectorul Exarhat.

„Având în vedere râvna şi solicitarea insistentă a credincioşilor din cuprinsul Sfintei Arhiepiscopii a Tomisului de a se institui o perioadă de rugăciune şi de post pentru împlinirea dorinţei poporului de pace, rânduială şi descoperire a adevărului, se emite prezentul ordin circular:

1. Se instituie o perioadă de post de luni, 26.02.2024, până miercuri, 28.02.2024, inclusiv.
2. În această perioadă, clericii şi credincioşii vor oficia în biserici şi mănăstiri, zilnic, Acatistul Bunei Vestiri şi Acatistul Sfântului Apostol Andrei.
3. Toate parohiile şi mănăstirile din subordinea Arhiepiscopiei Tomisului vor anunţa enoriaşii cu privire la prezenta dispoziţie canonică, după Sfânta Liturghie de duminică, 25.02. 2024”, se arată în ordin

Citește și: Biserica Ortodoxă Română nu are parte de liniște! Vasile Bănescu, săgeți către ÎPS Teodosie: „Hristos nu ne dă în cap cu interdicțiile formalismului și ritualismului sterp”

Cum se apără ÎPS Teodosie în fața criticilor

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Mircea Cristian Pricop, a explicat că un ierarh poate institui o perioadă specială de post și de rugăciune la solicitarea credincioșilor. Potrivit acestuia, în exercitarea misiunii sale un ierarh ortodox poate institui o perioadă specială de post și rugăciune la solicitarea clerului și a credincioșilor. Acesta spune că au mai fost instituite în decursul timpului multe astfel de măsuri extraordinare. Pentru Arhiepiscopia Tomisului ultimul post special cu rugăciune instituit de către ierarh a avut loc în anul 2020.

Întrebat dacă poate institui o zi de rugăciune în toată Arhiepiscopia Tomisului pentru înființarea Mitropoliei Tomisului, ÎPS Teodosie a transmis că se roagă cu toții pentru acest lucru:

„Sigur, să ne rugăm, iată, săptămâna viitoare va fi pecetluirea, dacă va fi, dacă nu, când vrea bunul Dumnezeu. Noi am făcut demersurile care se cuveneau că nu puteam să nu le facem, având un adevăr atât de evident şi atât de necesar de pus în realitate, sigur că să ne rugăm cu toţii. Şi iată, miercurea şi vinerea viitoare, chiar şi joi să ţinem post, miercuri, joi şi vineri, săptămâna viitoare, să avem post şi rugăciune cât mai intensă pentru această dorinţă a dumneavoastră, atât de justificată”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie spune că înființarea Mitropoliei Tomisului este o evidență a istoriei, un drept al celor care locuiesc aici și această necesitate o evidențiază românii din toată țară și din diaspora. Patriarhia Română a precizat că solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului privind ridicarea la rang de Mitropolie a fost respinsă din 2003 de Sfântul Sinod, scrie news.ro

Vezi și: Scandalurile din Biserica ortodoxă nu se mai termină! IPS Teodosie va fi judecat de Sfântul Sinod, fiind acuzat de răzvrătire și indisciplinare!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare