Ireal, se întâmplă în România! Un celebru scriitor a fost reclamat de vecini că are prea multe cărți! “Se prăbușește blocul”

Un incident neobișnuit a avut loc în Deva, unde publicistul și scriitorul Daniel Iancu a fost reclamat de către vecinii săi că deține prea multe cărți, iar blocul în care locuiește ar putea fi afectat din cauza numărului mare de volume.

Potrivit newshd.ro, Daniel Iancu a fost reclamat la Asociația de Proprietari de către vecinii săi, care susțin că numărul mare de cărți pe care le deține prezintă un risc pentru stabilitatea blocului din Deva.

O vecină s-a prezentat la asociația de proprietari pentru a depune o plângere împotriva lui Daniel Iancu, exprimând temerea că plafonul de beton ar putea ceda din cauza cărților strânse în locuința acestuia. Sesizarea nu a primit un răspuns oficial, deoarece reclamanta nu a mai fost de acord să o facă și în scris.

”Am fost reclamat de către vecini, la Asociația de proprietari, că am prea multe cărți… și s-ar putea prăbuși blocul din cauza cărților mele!”, a declarat Daniel Iancu într-o postare pe Facebook.

Mesajul său a stârnit reacții variate din partea prietenilor virtuali, unii crezând că este o glumă.

Din ce în ce mai puțini români citesc

Conform datelor Institutului Național de Statistică, aproximativ 11 milioane de români nu au citit nicio carte în ultimul an. De asemenea, statistici recente arată că peste 30% dintre copiii cu vârste între 5 și 10 ani utilizează deja rețele sociale, unii petrecând chiar 4-6 ore pe zi pe aceste platforme. Aceste date ridică întrebări importante despre obiceiurile de lectură și utilizarea timpului liber în societatea modernă.

Ce beneficii are cititul

Cititul aduce numeroase beneficii pentru minte, suflet și dezvoltare personală. Iată câteva motive pentru care lectură ar trebui să fie o parte integrantă a vieții noastre:

  • Dezvoltarea abilităților cognitive. Cititul stimulează creierul și îmbunătățește abilitățile cognitive, cum ar fi concentrarea, gândirea abstractă și capacitatea de analiză. În plus, cititul regulat poate ajuta la menținerea sănătății creierului și la reducerea riscului de deteriorare cognitivă pe măsură ce îmbătrânim.
  • Creșterea vocabularului. Lectura diversificată și regulată expune cititorul la noi cuvinte și expresii, ceea ce duce la extinderea vocabularului și îmbunătățirea abilităților de comunicare și exprimare.
  • Relaxare și reducerea stresului. Cititul poate fi o modalitate eficientă de a scăpa de stres și de a ne relaxa. Călătorind în lumi fictive sau explorând subiecte care ne interesează, putem uita de grijile zilnice și ne putem relaxa mintea și corpul.
  • Îmbunătățirea empatiei și a înțelegerii sociale. Lectura ne oferă o perspectivă asupra altor culturi, experiențe și perspective de viață. Acest lucru poate duce la o mai mare înțelegere și empatie față de alții și la dezvoltarea abilităților sociale.
  • Stimularea creativității și a imaginației. Cititul, în special al genurilor fictionale, poate stimula creativitatea și imaginația. Călătorind în lumi fantastice și descoperind noi idei și concepte, putem alimenta și dezvolta creativitatea noastră proprie.

Foto: Daniel I.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare