coronavirus tineri

Italienii ies din carantină! Ce restricții vor fi restabilite

Premierul Italiei, Giuseppe Conte a anunțat că se va face, pe 4 mai,  primul pas major spre redeschiderea țării, după mai bine de o lună și jumătate de carantină strictă.

Șeful guvernului de la Roma a anunțat că industria italiană își va reîncepe activitatea pe 4 mai, iar unele restricții privind libera circulație vor fi restabilite. Sunt vești bune care aduc speranță în țara greu lovită de epidemia de COVID-19.

”Lucrăm în aceste ore pentru a permite redeschiderea celor mai multe afaceri, de la fabrici la industria construcțiilor, pe 4 mai”, a declarat Giuseppe Conte duminică, în ziarul La Repubblica.

El a precizat că unele afaceri, considerate strategice, ar putea reîncepe activitatea chiar în următoarele zile.

Șeful guvernului a mai subliniat că toate companiile vor fi obligate să instituie măsuri sanitare stricte înainte de a începe activitatea.

Conte nu a explicat concret ce restricții vor fi ridicate în privința libertății de mișcare.

”Vom asigura că va exista o mai mare libertate de mișcare, în vreme ce vom menține garanția că răspândirea infecțiilor va fi prevenită”, a spus premierul, care a subliniat că restricțiile vor fi ridicate doar parțial.

O atenție specială a fost acordată elevilor. Școlile, a spus premierul, vor fi redeschise abia în septembrie, în condițiile în care experții consideră că riscul de contagiune este încă foarte mare.

Școala de la distanță funcționează bine, a asigurat Conte. Italia a fost prima țară europeană greu lovită de coronavirus și prima care a luat măsuri stricte de carantină, încă din luna martie.

Vezi și:Lovitură de teatru în cazul șefului demis al Poliției Bolintin Vale! ‘Au fost ajutate 512 persoane, atât din rândul etnicilor rromi, cât și din rândul majorității’

În plină criză generată de coronavirus, frații ‘Dedeman’ pun la bătaie 4 milioane de euro! ‘Destinat exclusiv autoconsumului’

Un jurnalist rupe tăcerea: ‘Cum promovează liberalii în funcții ”penalii” de altădată’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare