Iulia Scântei, după scandalul din Parlament cu Diana Șoșoacă: ‘Faptul că, în mod colectiv, legea este încălcată, nu este o scuză’

Președintele comisiei juridice a Senatului, Iulia Scântei, a declarat că ședința comisiei a fost pusă în imposibilitatea de a ține. În cadrul ședinței urma să analizeze comportamentul Dianei Șoșoacă, potrivit solicitării Biroului permanent, care a dat curs unei cereri a grupului parlamentar PNL. 

„Se va ţine o nouă şedinţă. Voi informa conducerea Senatului cu privire la situaţia petrecută astăzi. Am fost puşi în imposibilitatea de a derula şedinţa, de a da curs solicitării Biroului permanent şi, împreună cu conducerea Senatului, vom decide care este modalitatea parlamentară de a derula această şedinţă”, a afirmat Scântei.

Potrivit acesteia, „dacă au fost încălcate prevederi legale pentru care să fie angrenată răspunderea contravenţională, civilă sau penală” se vor aplica sancţiuni.

„Faptul că, în mod colectiv, legea este încălcată, nu este o scuză”, a subliniat Iulia Scântei, referitor la faptul că există mai multe persoane în Parlament care nu poartă mască de protecţie sanitară.

„Am acceptat avocatul (Dianei Şoşoacă), deşi din cursul zilei de luni i-am transmis să îmi spună cine o însoţeşte (…) şi nu mi-a indicat. Participarea altei persoane la o şedinţă, care nu este publică, se face doar la invitaţia preşedintelui comisiei”, a explicat Scântei, informează agerpres.ro.

Vezi și: Șoșoacă a intrat cu forța în Comisie! ‘Ați dat ordin să fiu bătută! Nu vă e rușine?’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare