sursa foto:  Facebook

Jocurile Olimpice de la Paris 2024, evenimentul sportiv al anului. Noile discipline olimpice care vor debuta în capitala Franței

Jocurile Olimpice de la Paris sunt așteptate cu nerăbdare de iubitorii sportului din întreaga lume. Evenimentul sportiv al anului va reuni cele mai mari nume ale sportului mondial, garantând astfel spectacolul și suspansul competițiilor. În plus, organizatorii anunță că va fi o ediție cu totul specială, ce va rămâne în istoria olimpiadelor de vară. 

În această vară, iubitorii sportului din întreaga lume se vor bucura de Jocurile Olimpice de la Paris. Competiția organizată în capitala Franței se anunță extrem de spectaculoasă, numele grele ale sportului confirmându-și prezența.

(CITEȘTE ȘI: Previziunile sumbre ale fostului antrenor al Simonei Halep. „Va fi singura care va plăti”)

Jocurile Olimpice de la Paris, cel mai important eveniment sportiv al anului

Jocurile Olimpice de vară se vor desfășura la Paris în perioada 26 iulie – 11 august 2024. Ceremonia de deschidere va avea loc de-a lungul râului Sena, pe data de 26 iulie 2024.

După ce a organizat Olimpiadele din 1900 și 1924, capitala Franței va deveni al doilea oraș care va găzdui olimpiada de trei ori, după Londra, oraș ce a găzduit edițiile din 1908, 1948 și 2012. Ediția din acest an va marca centenarul Jocurilor Olimpice de la Paris din 1924 și a șasea ediție olimpică găzduită de Franța, trei de vară și trei de iarnă. Inițial, cinci orașe și-au depus candidatura pentru a găzdui Jocurile Olimpice de vară din 2024, însă Hamburg, Roma și Budapesta s-au retras, lăsând în cursă doar orașele Paris și Los Angeles. Pe data de 17 septembrie 2017, la cea de-a 131-a sesiune a CIO de la Lima, Peru, Parisul a fost ales să găzduiască Jocurile Olimpice de vară din 2024.

În cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris își vor face debutul următoarele discipline sportive: skateboardingul, cățărarea sportivă și surfingul. Totodată, ediția din capitala Franței va fi prima la care va exista o împărțire egală, de 50-50, între bărbați și femei.

Cu 150.000 de locuri de muncă înfiinţate şi venituri de până la 10,7 miliarde de euro, Jocurile Olimpice de vară de la Paris reprezintă o şansă extraordinară pentru Franţa şi pentru economia acestei ţări.

Unde se vor desfășura competițiile olimpice

Majoritatea competițiilor olimpice vor avea loc în Paris și în regiunea metropolitană a acestuia, inclusiv în orașele învecinate Saint-Denis, Le Bourget, Nanterre, Versailles și Vaires-sur-Marne.

Stade de France din Paris, cel mai mare stadion din țară, se va transforma în Stadionul Olimpic pentru a găzdui atletismul și rugby-ul. Evenimentele de înot vor avea loc la centrul acvatic din apropiere.

Orașul Lille va găzdui turneele de handbal, iar competițiile de navigație și unele meciuri de fotbal vor avea loc în orașul Marsilia. Fotbalul va fi găzduit, de asemenea, în alte cinci orașe, și anume Bordeaux, Decines-Charpieu, Nantes, Nisa și Saint-Etienne. Surfingul se va desfășura în Polinezia Franceză.

(NU RATA: Cu ce echipă ține George Simion, vulcanicul șef AUR. Deputatul și-a recunoscut simpatiile în materie de fotbal)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare