Simona Halep 2 1

sursa foto:  Instagram

Previziunile sumbre ale fostului antrenor al Simonei Halep. „Va fi singura care va plăti”

Săptămâna trecută, timp de trei zile, Simona Halep s-a prezentat în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, unde a fost audiată în cazul de dopaj în care este implicată. Campioana noastră speră să obțină o reducere a pedepsei de suspendare pe o perioadă de patru ani. Un fost antrenor al Simonei a comentat situația în care se află aceasta, iar previziunile nu sunt deloc optimiste. 

În toamna anului trecut, Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani din partea Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA). Pedeapsa a survenit după ce românca a fost depistată pozitiv la Roxadustat în timpul US Open 2022.

(CITEȘTE ȘI: Simona Halep, optimistă după ultimele audieri de la TAS. „Am încredere că adevărul va ieși la suprafață”)

Fostul antrenor al Simonei Halep nu este deloc optimist

Simona Halep nu s-a descurajat și vrea să-și facă dreptate. Astfel, în cursul săptămânii trecute ea s-a prezentat în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. Campioana noastră speră ca pedeapsa sa să fie redusă și să poată reveni pe teren cât mai repede.

Totuși, optimismul Simonei nu este împărtășit și de fostul ei antrenor, Artemon Apostu-Efremov. Acesta a comentat situația în care se află campioana noastră și nu pare deloc încrezător în șansele acesteia de scăpa cu o pedeapsă mai ușoară. În plus, Efremov susține că în tot acest scandal Simona a fost lăsată singură de Patrick Mouratoglou, care a evitat să-și asume vinovăția  pentru contaminarea acesteia cu substanța interzisă. Mai mult, Efremov este convins că Halep va fi singura care va plăti, restul echipei sale scăpând fără vreo pedeapsă.

„E clar: ea a căzut, cumva, într-o capcană. Eu, știind-o pe Simona, a fost, de-a lungul carierei, extrem de atentă la aceste detalii. Ne cunoaștem de mult timp. Ne-am antrenat împreună. A fost nevoită să scoată singură castanele din foc, pentru că am impresia că membrii din echipa sa au părăsit-o pentru multă vreme. Declarația lui Mouratoglou a venit foarte târziu și a fost cu jumătate de măsură. Nu a spus: ”sunt vinovat, îmi asum, echipa mea a greșit”, ci a zis că se simte responsabil.

Ce e mai rău în situația asta e că va fi singura care va plăti. Oricum a plătit deja, timp de doi ani de zile. Cumva, Mouratoglou a reușit să se strecoare. Simona a rămas singură în fața reflectoarelor, pentru foarte mult timp. Nu știu dacă a fost o strategie sau așa s-a întâmplat. Cert e că, în orice caz, ea va plăti. În rest, Mouratoglou a fost cu alți sportivi, nu a pățit nimic”, a declarat Artemon Apostu-Efremov.

Când ar putea primi verdictul Simona Halep

În urma audierilor de săptămâna trecută, Comisia Tribunalului de Arbitraj Sportiv va delibera şi va pregăti hotărârea finală în cazul Simonei Halep. Hotărârea va conține decizia şi motivarea acesteia. Momentan nu se știe data la care campiona noastră va primi verdictul. Totuși, dacă istoria altor cazuri se va repeta, atunci Simona ar putea primi verdictul final în aproximativ patru săptămâni.

(NU RATA: Patrick Mouratoglou a părăsit-o pe Simona Halep după doar 23 de minute. Antrenorul și sportiva s-au revăzut la TAS)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare