sursa foto:  Administrația Prezidențială

Jurnalistul Cornel Nistorescu: ‘Noi nu suntem capabili de așa ceva. Dacă americanii nu vor face presiuni pentru aderarea României la spațiul Schengen, nu avem niciun sprijin’

Jurnalistul Cornel Nistorescu  consideră că în cazul în care Statele Unite ale Americii nu fac presiuni diplomatice pentru ca România să intre în spațiul Schengen, asta înseamnă că nu avem niciun sprijin real.

Întrebat de ce nu se vrea ca România să intre în Spațiul Schengen, Cornel Nistorescu a declarat că, potrivit unui sondaj, 46% dintre români nu sunt mulțumiți de lobby-ul pentru Schengen, adică ”oamenii nu cred că președintele Iohannis s-a implicat suficient în problema admiterii în Schengen.  Eu nu cred că am fost capabili să gestionăm corect și serios acest proces. Ne-am lovit, evident, de interesele altor țări (Olanda, Suedia, Austria).

Multă lume face trimitere la interesele pe care le au, că UE este un conclav în care se joacă și se negociază interese. Noi nu suntem capabili de așa ceva. Nu putem să cerem fonduri sau finanțări pentru proiecte.”

Cornel Nistorescu este de părere că România are, în jocul internațional, un singur sprijin pentru aderarea la Spațiul Schengen. Noi avem un singur sprijin, și anume presiunea diplomatică a SUA, care se face ca să intrăm în Schengen. Dacă americanii nu vor face presiuni asupra țărilor care «ne pun tălpi», înseamnă că nu avem, de fapt, niciun sprijin”, conform gândul.ro

Citește și:

EXCLUSIV Rareș Bogdan, despre aderarea României la Schengen: ‘Să vă spun o chestie inedită’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare